Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nekoliko stotina Zadrana u križnom putu preko rive do Orgulja (GALERIJA)

01.04.2017. 22:00
Nekoliko stotina Zadrana u križnom putu preko rive do Orgulja (GALERIJA)


Na svakoj od 14 postaja Križnog puta mladi iz župa grada Zadra čitali su razmišljanja. Tema njihovih razmišljanja ove godine je vezana molitvom za Tjedan solidarnosti s Katoličkom crkvom i vjernicima u Bosni i Hercegovini
Nekoliko stotina vjernika sudjelovalo je u nedjelju poslijepodne treću godinu u nizu na Križnom putu vjernika Zadarske nadbiskupije u središtu grada Zadra. Križni put je predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.
Nakon što se započelo s pobožnostima u crkvi sv. Dimitrija, procesija kojoj su na čelu bili sjemeništarci, koji su nosili križ i ferale, spustila se na zadarsku rivu. Zbor zadarske katedrale sv. Stošije, kojim je upravljao maestro Žan Morović, putem je pjevao pučke korizmene napjeve, a u pjesmi im se pridružilo mnoštvo vjernika svih dobi, od mladih do starijih.
Sudionici procesije su molili na 14 postaja Križnog puta, a na svakoj od njih mladi iz župa grada Zadra čitali su razmišljanja. Tema njihovih razmišljanja ove godine je vezana molitvom za Tjedan solidarnosti s Katoličkom crkvom i vjernicima u Bosni i Hercegovini, čiji je broj desetkovan nakon obrambenog rata u toj državi. To je i tema Treće korizmene nedjelje. Čitanje razmišljanja mladima iz župa priprema je za skori Susret hrvatske katoličke mladeži, koji je zakazan od 29. travnja do 1. svibnja u Vukovaru.
Po završetku procesije, koja je prošla i uz Morske orgulje, u crkvi sv. Frane je prigodni nagovor uputio nadbiskup mons. Puljić.