Uskrsna glazbena fešta s Dalmatinom na Viru

Slika korisnika valentinam
USKRS NA VIRU
Autor: 
Proljetna događanja u travnju i svibnju nastavljaju se tradicionalnom proljetnom biciklijadom Zadar – Vir (22. travnja, svira „Tempo band“), proslavom 25. obljetnice osnutka Općine Vir (23. travnja, pjevaju „Četiri tenora“), feštom i proslavom Praznika rada (1. svibnja, „Tip top band“) te festivalom sporta i rekreacije „Zadar Outdoor“ (12. svibnja) kada će na Viru nastupiti „Jet Set band“
Virski list
Ovog Uskrsa Vir je bio destinacija za žitelje cijele županije

Zaželjela se vjerna virska publika iz svih mjesta Zadarske županije dobrih koncertnih događanja na otoku, pa je sinoćnji uskršnji koncert grupe „Dalmatino“ podsjetio na atmosferu s „Virskog ljeta“. Brojni gosti i vikendaši iz Zagreba, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, potom Slovačke, Austrije, Njemačke, Mađarske i drugih europskih zemalja, kao i domaći prijatelji otoka Vira iz Privlake, Nina, Vrsi, Zatona, Zadra i okolnih mjesta zadarske regije, ispunili su koncertni prostor Trga svetog Jure u priličnom broju uživajući u koncertu omiljenih splitskih glazbenika. Dugo na Viru nije bilo Ive Jagnjića i Zdravka Sunare u njihovim prepoznatljivim bijelim jaknama s „flekama“, kao i ostalih članova benda, ali se brojni hitovi „Dalmatina“ dobro pamte: Ditelina s čet'ri lista, Cvit od kamena, Zvizda Danica, Cukar i sol, Molitva za ribara, Kiša će, Čovik i tovar, Lipa rič, Zoven se jugo, itd.

Ovaj glazbeni event, kao i ranija događanja u obilježavanju Uskrsa i Dana narcisa, organizirala je destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ uz sponzorstvo Općine Vir, a proljetna događanja u travnju i svibnju nastavljaju se tradicionalnom proljetnom biciklijadom Zadar – Vir (22. travnja, svira „Tempo band“), proslavom 25. obljetnice osnutka Općine Vir (23. travnja, pjevaju „Četiri tenora“), feštom i proslavom Praznika rada (1. svibnja, „Tip top band“) te festivalom sporta i rekreacije „Zadar Outdoor“ (12. svibnja) kada će na Viru nastupiti „Jet Set band“.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)