Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Poreznici i carinici provode pojačan nadzor fiskalizacije

02.04.2019. 12:47
Poreznici i  carinici provode  pojačan nadzor  fiskalizacije


Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave  u suradnji s Poreznom upravom još dva dana diljem Hrvatske, pa tako i  na zadarskom području, provode pojačane nadzore fiskalizacije. Na meti inspektorima su automehaničari, prijevoznici putnika te male trgovine  tekstilom.
Na službenim stranicama Ministarstva financija, Carinske uprave, objavljeno je kako se pojačani nadzor koji je započeo 28. ožujka, te će trajati do 3.travnja, provodi u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, a s ciljem spriječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna te poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
– Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama. Nadzorima će biti  obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost održavanja i popravka motornih vozila, ostalog kopnenenog prijevoza putnika i  trgovina na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama. Primjenom  suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način  poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih  uprava, pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke  praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu,  stoji u obavijesti Ministarstva financija uz poziv građanima da prijave  sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800- 1222 ili putem maila [email protected].