PRIJETNJA MLADIĆU Daruvarac zadržan u istražnom zatvoru do 30 dana

Slika korisnika mkvanja
Nepravomoćna odluka suca istrage Županijskog suda
Sudac istrage, Marijan Bitanga, donio je odluku kojom je prihvatio prijedlog županijskog državnog odvjetnika da se Darka Kovačevića Daruvarca zadrži u pritvoru kako na slobodi ne bi ponovio kazneno djelo prijetnje
Marin GOSPIĆ
Darko Kovačević Daruvarac u nedjelju kasno popodne priveden je sucu istrage Županijskog suda u Zadru

Zbog prijetnji smrću 24-godišnjem F.G. u subotu navečer na  terasi ugostiteljskog objekta Yachting na Puntamici Darko Kovačević Daruvarac (32) ostaje iza rešetaka zadarskog zatvora do 30 dana s mogućnošću produljenja.

Nakon održanog ročišta u nedjelju navečer na kojem je saslušan optuženi 32-godišnjak, sudac istrage Županijskog suda u Zadru, Marijan Bitanga, donio je odluku kojom je prihvatio  prijedlog županijskog državnog odvjetnika da se Daruvarca zadrži u pritvoru kako na slobodi ne bi  ponovio kazneno djelo prijetnje. Daruvarac je uhićen u subotu oko 19  sati, nakon što je u policijske prostorije pristupio 24-godišnji Zadranin i  prijavio ga za prijetnje. Noć sa subote na nedjelju prespavao je u policijskim prostorijama, a u nedjelju nešto prije 15 sati bio je prepraćen pritvorskom nadzorniku PU zadarske, nakon čega je oko 18 sati priveden u  Županijsko državno odvjetništvu Zadar na saslušavanje.

Prije ulaska u sudsku zgradu na Poluotoku Daruvarac se u hodu kratko  obratio okupljenim novinarima kazavši kako nije kriv, već da se radi o  čistoj namještaljci kako bi ga se vratilo natrag u zatvor, no nije znao reći  tko mu namješta.

I u prvom policijskom ispitivanju, a potom i kod državnog odvjetnika,  Daruvarac je u nazočnosti svojeg odvjetnika Borisa Radmana iznosio  obranu i odgovarao na pitanja. U zapisnik je predao i prijavu protiv 24- godišnjaka optužujući ga za lažno prijavljivanje, pokušaj nanošenja tjelesnih ozljeda te prijetnju.

Policija je o prijavi obavijestila nadležno državno odvjetništvo koje,  kako doznajemo, provodi daljnje istražne radnje vezane uz ovaj događaj.  Zanimljivo je da su Daruvarac i F.G. sve do nedavno provodili vrijeme u  istom društvu, a i limeni ljubimci na dva kotača obojici su strast. F.G. je  na društvenim mrežama branio Daruvarca, nakon što je u lipnju prošle  godine uhićen jer je brutalno premlatio 18-godišnju Zadranku te prijetio  smrću njoj i njezinoj obitelji. Zbog čega je puklo prijateljstvo, još uvijek je  nepoznato.

Kao što je poznato, Darko Kovačević Daruvarac je početkom godine  na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina zbog teškog premlaćivanje 18-godišnje djevojke i prijetnje, a spis je prošli tjedan otpravljen na drugostupanjski, Županijski sud u Splitu, radi odlučivanja o presudi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)