Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

PRIJETNJA MLADIĆU Daruvarac zadržan u istražnom zatvoru do 30 dana

02.04.2019. 07:22
PRIJETNJA MLADIĆU Daruvarac  zadržan u  istražnom  zatvoru do 30  dana


Zbog prijetnji smrću 24-godišnjem F.G. u subotu navečer na  terasi ugostiteljskog objekta Yachting na Puntamici Darko Kovačević Daruvarac (32) ostaje iza rešetaka zadarskog zatvora do 30 dana s mogućnošću produljenja.
Nakon održanog ročišta u nedjelju navečer na kojem je saslušan optuženi 32-godišnjak, sudac istrage Županijskog suda u Zadru, Marijan Bitanga, donio je odluku kojom je prihvatio  prijedlog županijskog državnog odvjetnika da se Daruvarca zadrži u pritvoru kako na slobodi ne bi  ponovio kazneno djelo prijetnje. Daruvarac je uhićen u subotu oko 19  sati, nakon što je u policijske prostorije pristupio 24-godišnji Zadranin i  prijavio ga za prijetnje. Noć sa subote na nedjelju prespavao je u policijskim prostorijama, a u nedjelju nešto prije 15 sati bio je prepraćen pritvorskom nadzorniku PU zadarske, nakon čega je oko 18 sati priveden u  Županijsko državno odvjetništvu Zadar na saslušavanje.
Prije ulaska u sudsku zgradu na Poluotoku Daruvarac se u hodu kratko  obratio okupljenim novinarima kazavši kako nije kriv, već da se radi o  čistoj namještaljci kako bi ga se vratilo natrag u zatvor, no nije znao reći  tko mu namješta.
I u prvom policijskom ispitivanju, a potom i kod državnog odvjetnika,  Daruvarac je u nazočnosti svojeg odvjetnika Borisa Radmana iznosio  obranu i odgovarao na pitanja. U zapisnik je predao i prijavu protiv 24- godišnjaka optužujući ga za lažno prijavljivanje, pokušaj nanošenja tjelesnih ozljeda te prijetnju.
Policija je o prijavi obavijestila nadležno državno odvjetništvo koje,  kako doznajemo, provodi daljnje istražne radnje vezane uz ovaj događaj.  Zanimljivo je da su Daruvarac i F.G. sve do nedavno provodili vrijeme u  istom društvu, a i limeni ljubimci na dva kotača obojici su strast. F.G. je  na društvenim mrežama branio Daruvarca, nakon što je u lipnju prošle  godine uhićen jer je brutalno premlatio 18-godišnju Zadranku te prijetio  smrću njoj i njezinoj obitelji. Zbog čega je puklo prijateljstvo, još uvijek je  nepoznato.
Kao što je poznato, Darko Kovačević Daruvarac je početkom godine  na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina zbog teškog premlaćivanje 18-godišnje djevojke i prijetnje, a spis je prošli tjedan otpravljen na drugostupanjski, Županijski sud u Splitu, radi odlučivanja o presudi.