Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Starčević: “Danas je pravaš biti teško, ali časno!” Ivanka Špralja izabrana za čelnicu HSP-a

02.04.2019. 17:30
Starčević: “Danas je pravaš biti teško, ali časno!” Ivanka Špralja  izabrana za  čelnicu HSP-a


Županijski HSP održao je izbornu skupštinu na kojoj je za  predsjednicu izabrana Ivanka Špralja. Riječ je o članici stranke koja je ranije vodila gradsku organzaciju, a nakon smjene dosadašnjeg predsjednika ŽO-a, Roberta Gregorića, imenovana je za predsjednicu županijske  organizacije.
Uz predsjedništvo Županijskog vijeća izabrani su i njeni zamjenici:  Tomislav Bago iz Pakoštana i Predrag Kokić iz Benkovca, za tajnika je imenovan Jurica Rajić, a rizničara Ante Gobin. Za predsjednika Županijskog  časnog suda izabran je  Dalibor Glavan, a Nadzornog odbora Dario Jagnjić. Špralja i njen zamjenik Kokić, temeljem statuta stranke, automatski su kooptirani u Glavni stan HSP-a u kojemu će predstavljati Zadarsku  županiju.


Osnivanje dviju podružnica
Izboru novog rukovodstva HSP-a nazočio je i predsjednik stranke, Karlo Starčević, koji je, čestitajući novom rukovodstvu uz poruku da je "danas  biti pravaš jako teško, ali istodobno i časno, rekao kako se treba  časno i pošteno nositi sa svim problemima i izazovima koji su pred nama".
– Na izborima u Ličko- senjskoj  županiji  pokazali  smo da se poštenim  radom može puno napraviti. Primjerom smo pokazali da ljudi cijene samo poštene i odgovorne ljude koji su spremni na žrtvu za opće dobro.  Moramo ići među ljude i pokazati tko smo i što smo i hrvatski narod će  to prepoznati i  vrednovati na svakim izborima, kazao je Starčević.
Za Ivanku Špralju u stranci kažu da je preuzela  tešku, a istodobno i odgovornu dužnost te da će je časno obnašati. Nakon izbora kolegama se  zahvalila na potpori, najavljujući predan rad na terenu, povratak starih i  dolazak mladih pravaša u HSP te skorašnje osnivanje  dviju podružnica.


"Gregorić ne može odraditi više"
U HSP-u naglašavaju kako dobra volja starih i novih članova za angažman u HSP-u postoji u cijeloj Zadarskoj županiji, pa ih je Špralja pozvala da se "svi uključe u rad najstarije hrvatske stranke".
Naime, rukovodstvo HSP-a nedavno je donijelo odluku o smjeni dugogodišnjeg predsjednika županijske organizacije, a predsjednik   Starčević za naš je list izjavio kako organizaciji Zadarske županije trebaju  novi ljudi. I dok nam je Gregorić istoga dana izjavio kako "nema još nikakvih promjena, te su to samo nagađanja", Starčević je izjavio:
– U subotu je održana sjednica Županijskog vijeća HSP-a na kojoj je    zaključeno da gospodin Gregorić ne može odraditi više nego što je dosad   odradio, budući da je zadnjih nekoliko godina odradio jedan rudarski i   pionirski posao kada je HSP u Zadru bio razoren i uništen te se nitko nije    htio prihvatiti vođenja nego on i zato mu puno hvala. Međutim, predsjednici podružnica su zaključili da bi možda nekim drugim snagama trebalo dati šansu, možda su oni u mogućnosti pokrenuti nešto više. Gospodin Gregorić je osnovao osam podružnica i dva povjerenstva kada je   HSP praktično bio na nuli, tako da je doista učinio jako puno za HSP –  obrazložio je Starčević najnovije promjene na čelu županijske organizacije.