Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U novoj sezoni četiri nove kompanije i 15 novih linija

02.04.2019. 13:44
U novoj sezoni  četiri nove  kompanije i 15  novih linija


Kako su objavili iz Zračne luke Zadar, u nedjelju 31. ožujka  letom Laudamotiona iz Stuttgarta na snagu je stupio ljetni red letenja.  Osim novih linija, očekuje se još jedna rekordna godina po broju putnika, otkrio nam je Nikola Barać, službenik za informiranje iz Zračne luke.
– U sezoni 2019. očekujemo znatno povećanje prometa putnika na  više od 700.000 ili preko 15 posto u odnosu na lani. S obzirom na povećanje broja linija i kompanija, ovo će ponovno biti rekordna godina.  Naša najjača kompanija i dalje je Ryanair s 21 linijom, ali ove godine i ostale kompanije znatno su povećale broj letova, kazao je Barać dodavši  kako je najprometnija linija prošle godine bila ona za Frankfurt na kojoj  je u dolasku/odlasku zabilježeno 49.000 putnika.
U novu sezonu letenja Zračna luka Zadar ulazi s četiri nove kompanije  i 15 novih linija, uz brojne charter kompanije, nastavio je Barać.
– Od postojećih zrakoplovnih kompanija samo je najveći operater Ryanair najavio čak 8 novih linija, i to za Hamburg, Cologne, Prague, Nuremberg, Milan Bergamo, Poznan, Krakow i Eindhoven. EasyJet je također  najavio novu liniju za London Gatwick, Germania za Bremen, a Condor  za Hanover, potvrdio je Barać dodavši kako je ugovoren dolazak četiri  nove kompanije.
– Javnosti je već poznato da će od 21. lipnja do 15. rujna, dva puta tjedno, petkom i nedjeljom Air Srbija letjeti za Beograd. Uz već spomenuti  Laudamotion s linijom za Stuttgart tri puta tjedno, također je važno napomenuti i novu liniju Iberije Express za Madrid, a tu je i Transavia s linijom za Rotterdam, kazao je Barać.