ZAVOD ZA HITNU MEDICINU Smijenjen predsjednik UV-a, dr. Slavko Marić!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zbog nezadovoljstva načinom na koju je upravljao ustanovom
Novi predsjednik Upravnog vijeća je NHR-ov Stipe Bjeliš, a u stranci o ovoj smjeni kažu: Spajanjem Hitne pomoći i Saniteta Doma zdravlja došlo je do određene reorganizacije, ali i problema u kojima se predsjednik Upravnog vijeća nije adekvatno postavio i proveo to kako treba, navodi Meštrović
Dr. Slavko Marić

Liječnik Slavko Marić više nije predsjednik Upravnog vijeća  Zavoda za hitnu medicinu, što je potvrđeno jučerašnjim rješenjem o  smjeni. Umjesto njega, Vijećem će upravljati njegov stranački kolega,  NHR-ov Stipe Bjeliš.

Ovu su nam vijest jučer potvrdili u stranci, čiji županijski vijećnik Mladen Meštrović kaže:

- Spajanjem Hitne pomoći i Saniteta Doma zdravlja došlo je do  određene reorganizacije, ali i problema u kojima se predsjednik Upravnog vijeća nije adekvatno postavio i proces proveo kako treba. Stoga je  došlo do problema i nezadovoljstva među radnicima i u sindikatu. Samim time morali smo poduzeti korake i smijeniti predsjednika Upravnog vijeća i imenovati drugog da bismo nastavili sa reorganizacijom nove ustanove onako kako to treba napraviti te da bi se problemi rješavali  dogovorom u hodu  sa sindikatima i sa radnicima - obrazlaže Meštrović,  dodajući što još zamjeraju Mariću:

- Trebalo je razgovarati sa sindikatima i sa ljudima unutar te dvije ustanove tražeći najbolje rješenje, osobito sada kada dolazi do povećanja  broja gostiju  u našoj županiji. To je ljeti vrlo važna ustanova koja mora  besprijekorno funkcionirati. Prijedlog županijskog predsjedništva NHR- a je da ga zamijeni gospodin Stipe Bjeliš - kazao nam je Meštrović.

Naime, poznato je da je županijski Zavod za  hitnu medicinu, unatoč  izvrsnim financijskim rezultatima ravnatelja Predraga Orlovića, zbog  problema često bio u središtu pažnje javnosti. I nedavno je došlo do sukoba između djelatnika Sanitetskog prijevoza i Hitne pomoći, pri čemu  su djelatnici Saniteta upozoravali na tešku situaciju sa voznim parkom.  Sindikalni povjerenik Ivan Gašpar na prosvjedu početkom ožujka govorio je o stanju vozila koja godišnje prijeđu do dva milijuna kilometara,  odnsono oko 220.000 kilometara mjesečno, a prosjek starosti vozila je  četiri godine. Kvare se na dnevnoj bazi i ne popravljaju se, a vozači nemaju adekvatnu uniformu, zaštitnu odjeću.

No, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, dr. Predrag Orlović, strpljivo  radi na reorganizaciji voznog parka, nakon što je svojim djelatnicima već  nabavio i nove uniforme. O njegovom radu dovoljno  govori i podatak da  mu je nedavno potvrđen i drugi mandat, osobito zbog poslovne bilance  ove županijske ustanove. Zanimljivo je kako je tadašnji predsjednik  Upravnog vijeća zavoda, Slavko Marić, za naš list izjavio kako je jako zadovoljan uspjesima i ukupnim poslom ove ustanove: "Moram pohvaliti i  sve naše vrijedne i marljive dijelatnike koji odrađuju jako osjetljiv i težak  posao. Vjerujemo da će naš tim u Hitnoj i dalje odrađivati vrhunski i profesionalno svoj posao i u budućnosti te da ćemo zajedno još mnogo toga  unaprijediti", poručio je tada Marić koji se u postupku spajanja Saniteta  i Hitne očito ipak nije dobro snašao. 

No, Zavod financijski iznimno dobro stoji, a u prilog Orlovićevu radu  najviše govori brojka o poslovanju Zavoda koji je trenutno u plusu od  nevjerojatnih 13.107.434 kuna. Sanitetski prijevoz pripojen im je 1. lipnja  prošle godine kada je Orlović najprije morao analizirati rad Odjela za sanitetski prijevoz i osigurati djelatnicima ono najosnovnije. Naglasio je  kako su tada obnovili vozni park sa sredstvima što su ih dobili diobenom  bilancom od Doma zdravlja te uložiti i vlastita sredstva budući da je stanje bilo alarmantno.

Imenovanjem novog predsjednika Upravnog vijeća, Stipe Bjeliša, Zavod bi se još bolje trebao pripremiti za turističku sezonu kada bi trebali  popuniti i vozni park.

Orlović: Dr. Marić nije dorastao  funkciji predsjednika UV-a

Za komentar smjene dr. Slavka Marića pitali smo i ravnatelja županijskog Zavoda  za hitnu medicinu, dr. Predraga Orlovića:

- Na žalost, odluka o smjeni nije me izenadila budući da dr. Marić u svojemu mandatu nije dorastao funkciji predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu.  Utvrđeni su određeni propusti koji su, na žalost, bili vidljivi i u međuljudskim odnosima i samom radu Zavoda, što nas je dodatno usporilo u našim aktivnostima. Stoga  se nadam da će sa gospodinom Stipom Bjelišem suradnja biti drugačija i puno kvalitetnija od dosadašnje. Što se tiče voznog parka, znamo da te nabavke traju dosta  dugo, ali se nadamo da će nam vozila što prije biti isporučena. U postupku nabave  su i zaštitna odjeća i obuća, kao i sve ostalo što moramo pripremiti za Sanitet te se  nadam da ćemo ljeto dočekati spremni, što na kraju ipak ovisi o dobavljaču - kaže  Orlović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)