Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dr. Željku Čulini još jedan mandat na čelu bolnice

02.04.2020. 11:15


Mirnim, ali sigurnim glasom kojim građane svakodevno izvještava o najnovijoj situciji s epidemijom, ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina, postao je jednim od zaštitinih znakova borbe protiv koronavirusa. Sigurnost kojom vodi zadarsku bolnicu u za nju dosad najtežoj situaciji razlog je što mu je Upravno vijeće dalo još jedan mandat na čelu ove županijske ustanove. I to jednoglasno.
Naime, Čulina je bio jedini kandidat na ovom natječaju, što znači da su potencijalni kandidati zadarske bolnice procijenili kako uz njega nemaju puno šansi. Način na koji vodi bolnicu u ovoj izvanrednoj situaciji, očito je pokazao još jedan njegov potencijal jer Čulina izvrsno balansira između brige o pacijentima i nabavke opreme, što je u ovakvoj situaciji mnogima često nemoguća misija. Iako je član vladajuće stranke, otkako je preuzeo bolnicu nije se oslanjao na politiku, odnosno na stranačko zaleđe, već ju je svih ovih godina polako podizao na jedan veći nivo. Organizacija posla i u okolnostima pandemije virusom stoga je bila svojevrsni test i za ovog pulmologa, no situacija u našoj županiji pokazuje kako ga je Čulina itekako položio.
Podsjetimo, Opću bolnicu Zadar Čulina je preuzeo još 2016. godine od tadašnje sanacijske uparaviteljice Andrijane Bedalov iz Splita, a koja je bolnicu vodila nakon smjene njezine prethodnice, također sanacijske upraviteljice Mirjane Mrčela. Pokazalo se da imenovanje ekonomistica na čelo bolnice ipak nije dobra stvar, a i status sanacijskih upravitelja je ukinut, te je za ravnatelja imenovan tadašnji voditelj Odjela za pulmologiju, dr. Željko Čulina.
Učinkovit i brz odgovor na koronavirus očito je osnivaču bolnice, Zadarskoj županiji, bio još samo jedan dokaz da Čulina itekako zaslužuje još jedan mandat.