Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ministarstvo će produljiti rok važenja isprava

02.04.2020. 10:37


Na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite Policijskoj upravi zadarskoj postavljeno je pitanje o tome zašto se ne izdaju gotove osobne iskaznice s obzirom da ne vrijede potvrde što ih dobiju u bankama, ali i što je s onima kojima je istekla osobna iskaznica ili vozačka dozvola.
Voditelj Službe upravnih poslova PU zadarske, Ante Milković, dao je pojašnjenje.
– Ministar je donio odluku o organizaciji rada Ministarstva unutarnjih poslova za vrijeme trajanja ove epidemije. Prema toj odluci upravni su poslovi organizirani tako na način da se ne radi sa strankama, već samo u slučajevima izdavanja osobnih iskaznica u žurnim i opravdanim slučajevima te kada je u pitanju izdavanje vozačke dozvole profesionalnim vozačima. Na taj smo način i mi organizirali rad, a osobne iskaznice deponirane u našim uredima ne možemo uručiti strankama upravo zbog ove odluke. Osim toga, Ministarstvo priprema jedan akt kojim bi se zapravo produljio rok važenja tih isprava dok traje ova epidemija te se građani ne moraju plašiti zbog sankcija u slučaju isteka roka važenja tih dokumenata jer će taj dokument vjerojatno ovih dana biti donesen i rokovi će se produljiti dok traje epidemija, pojasnio je Milković, napominjući kako bi banke trebale uvažiti dokumente koji potvrđuju osobni identitet nekog građanina.
– Što se tiče banki, po nama bi one sada trebale prihvatiti druge osobne dokumente sa slikom, primjerice vozačku dozvolu ili putovnicu jer se i sa njima dokazuje identitet. Ali, na banci je želi li ona to prihvatiti ili ne, poručio je voditelj Službe upravnih poslova PU zadarske.