Općina Vir predložit će Vijeću mjere potpore

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Poduzetnici će se osloboditi nekih davanja na tri mjeseca
Poduzetnici će se osloboditi od plaćanja komunalne naknade na tri mjeseca te plaćanja prikupljanja otpada svi poduzetnici kojima je zabranjen rad. odgađa se pokretanje svih postupaka prisilne naplate i postupaka prisilnog iseljenja
Zvonko KUCELIN
Kristijan Kapović

Mjerama zaštite i očuvanja ukupnog hrvatskog gospodarstva koje poduzima hrvatska Vlada od srijede se pridružila i Općina Vir, koja će na sljedećem Općinskom vijeću (početkom narednog tjedna) predložiti nekoliko mjera potpore virskim poduzetnicima. One će, ako se usvoje, biti važeće za rok od tri mjeseca, ali u slučaju produljenja krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, taj će se rok produžiti, ističe načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.
Tako se u prijedlogu potpora na vrijeme od tri mjeseca oslobađaju od plaćanja komunalne naknade poduzetnici koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. U sklopu istih mjera te u istom roku od tri mjeseca, virsko općinsko poduzeće Čisti otok oslobodit će plaćanja poduzetnike koji obavljaju djelatnosti obuhvaćene mjerom zabrane rada Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada, a odgađa se pokretanje svih postupaka prisilne naplate i postupaka prisilnog iseljenja za vrijeme važenja mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ova mjera jedino neće vrijediti za dugovanja kojima prijeti zastara i to za sva potraživanja Općine Vir te trgovačkih i komunalnih društava u vlasništvu Općine Vir. Važno je istaknuti kako se za vrijeme trajanja odgode plaćanja obaveza, neće obračunavati zakonska zatezna kamata.
- To je zasad najviše što možemo, a ovisno o daljnjem razvoju situacije, Općina Vir će pravovremeno donijeti odluku o produljenju odgode plaćanja obaveza, kaže načelnik Kapović. Što se tiče javnog općinskog sustava, virski je načelnik izrazito zadovoljan zbog pokazanog stupnja organizacije te napora kojega bezrezervno poduzimaju svi djelatnici sustava Općine Vir.
- Od općinskih pročelnika i djelatnika do direktora naših poduzeća te građevinskih radnika ili čistaća ulica, svi zaslužuju pohvale, jer su se u ovim nenormalnim okolnostima potpuno stavili na raspolaganje građanima. Odrađuju se svi komunalni poslovi i djelatnosti, dodaje prvi čovjek općine.
- Posebno ističem načelnika Stožera civilne zaštite općine Vir Antonija Vučetića koji sjajno upravlja kriznom situacijom na otoku. Mi ćemo i dalje pratiti kompletnu krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa te zajedno s regionalnim i državnim vlastima pravodobno reagirati u interesu naših građana - poruka je načelnika Kapovića. (Kažimir ŠKRBIĆ)

 

Tri mjere potpore Općine Vir

1. Poduzetnici koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na vrijeme od tri mjeseca oslobađaju se plaćanja komunalne naknade.
2. Čisti otok d.o.o. oslobodit će plaćanja poduzetnike koji obavljaju djelatnosti obuhvaćene mjerom zabrane rada Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada, na vrijeme od tri mjeseca.
3. Odgađa se pokretanje svih postupaka prisilne naplate i postupaka prisilnog iseljenja za vrijeme važenja mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, izuzev dugovanja kojima prijeti zastara i to za sva potraživanja Općine Vir te trgovačkih i komunalnih društava u vlasništvu Općine Vir.
Za vrijeme trajanja odgode plaćanja obaveza, neće se obračunavati zakonska zatezna kamata. Ovisno o daljnjem razvoju situacije, Općina Vir će pravovremeno donijeti odluku o produljenju odgode plaćanja obaveza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno