Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plaće djelatnika u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama smanjuju se za 20 posto

02.04.2020. 20:52


Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako će se plaće djelatnika gradske uprave i svih gradskih tvrtki smanjiti za 20 posto, što je dio prilagođavanja na vrlo tešku financijsku situaciju u kojoj se nalazi Grad Pag. Uz to, predložit će se gradskim vijećnicma odricanje od naknade, kao i odricanje od naknade članova nadzornih odbora i raznih povjerenstava.
– Sve jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj su sada u teškoj situaciji, ali Grad Pag posebno jer imamo naslijeđene obveze na temelju kredita za dječji vrtić i na temelju ovrha i blokada i visini od 45 milijuna kuna. Tri godine redovito plaćamo sve obveze, a i sada smo platili pola milijuna kuna na ime svih tih obveza. Kako ćemo dalje, to ćemo vidjeti, no nadam se boljem, rekao je gradonačelnik Fabijanić dodajući kako je sada Gradu Pagu potrebna solidarnost svih jer su okolnosti takve da se samo na taj način može opstati.
– Prije svega cilj nam je sačuvati radna mjesta, ne želimo da netko dobije otkaz, i zbog toga moramo biti solidarni i sada pretrpjeti ove mjere koje se poduzimaju jer je to nužno. Prihod Grada Paga je pao za 70 posto, a odmah nakon što su uvedene mjere za obranu od širenja koronavirusa Grad Pag je izgubio šest milijuna kuna. Za naš Grad to je velik iznos, a istovremeno smo izgubili izvorne prihode Grada. Dakle, moramo shvatiti kako je situacija jako teška, ali isto tako, ako smo solidarni te ako poduzimamo prave mjere, možemo to prebroditi, naglasio je Fabijanić, dodajući još kako se priprema sjednica Gradskog vijeća Grada Paga koja će se održati telefonski, a na njoj će biti predložene mjere za očuvanje radnih mjesta i ublažavanje teške financijske situacije. (Radio Pag)