Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Danas djelomice sunčano, moguće malo kiše

02.04.2021. 07:52


Danas će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice je moguće malo kiše ili poneki pljusak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.
Na Jadranu pretežno sunčano. Navečer i u noći sa sjeverozapada naoblačenje uz kišu te lokalne pljuskove s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak.
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 Celzijeva stupnja.
Što se tiče vikenda, ni tu nas ne očekuje bolje vrijeme. Blagdanski će vikend prema najavama biti kišovit. Tako će sutra prijepodne biti umjereno i pretežno oblačno, u mnogim krajevima s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, dok je u najvišem gorju moguće i malo snijega.
Sredinom dana u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu prestanak oborine i djelomično razvedravanje, a do kraja dana i u većini ostalih područja. Zapuhat će umjeren i na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni, a na Jadranu jaka bura, lokalno s olujnim udarima. Još će na jugu zemlje prijepodne puhati umjereno jugo.
Najniža temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu od 9 na sjevernom do 15 °C na južnom. Najviša dnevna između 10 i 15, na jadranu od 15 do 18 °C.