Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Duguje 15 000 kuna za vodovodnu opremu i razne sanitarije

02.04.2021. 07:29


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prijevara u gospodarskom poslovanju, 2 teške krađe te 4 prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene dok su kod jedne osobe ozljede još neutvrđene.


Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 62 godina, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.
Naime, 62-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u listopadu 2019.godine s drugim trgovačkim društvom sklopio dogovor za kupoprodaju vodovodne opreme i razne sanitarije za iznos preko 25.000,00 kuna, koju robu je preuzeo te se obvezao na plaćanje u dogovorenom roku. Nakon preuzimanja robe, platio je dio dogovorenog iznosa, a ostatak novčanog dugovanja do sada nije podmirio.
Pričinjena materijalna šteta iznosi preko 15.000,00 kuna, a protiv 62-godišnjaka, kao odgovorne osobe, kao i protiv trgovačkog društva kao pravne osobe, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.


Krađa alata na Bilom brigu
U posljednjih 15 dana na Pašmanu nepoznati počinitelj je provalio u garažu u vlasništvu 40-godišnjeg državljanina Slovenije odakle je otuđio motocikl. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.
U posljednja dva dana na gradskom predjelu Bilog briga u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u objekt u vlasništvu 52-godišnjakinje odakle je otuđio bušilicu i razni alat. Materijalna šteta iznosi oko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.