Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Lako je protiv Dinama i Hajduka

Autor: Andrija Dešpoja

01.05.2010. 22:00
Lako je protiv Dinama i Hajduka

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Pretposljednja utakmica na Stanovima ove sezone za Zadrane neće ostati u najljepšem sjećanju. Neki će reći nije poraz, no mršavi bod u situaciji kad gori pod petama od opasnosti Druge lige čini cjelokupnu sliku vrlo mutnom. Nakon utakmice trebalo je poduže počekati kako bi se neko od trenerskih lica pojavilo izvan svojih svlačionica. Na kraju stigao je samo domaći strateg Dalibor Zebić dok se gostujući Roy Ferenčina nije jednostavno pojavio na redovitoj konferenciji za medije. Stoga sva svjetla reflektora su pripala Zebiću kojem nije bilo lako sve prokomentirati vrlo loših 90 zadarskih minuta protiv Lokomotive.
– Bila je ovo naša utakmica istine kako smo je najavljivali prije početka i na kraju mogu reći da nas je ogolila do kraja. Pokazala je zašto smo izgubili u Rijeci i od Intera. Pokazala je zašto neki igrači ne mogu igrati ovakve utakmice koje imaju težinu. Lako je igrati protiv Dinama ili Hajduka kad se nema što za izgubiti. Treba u ovakvim utakmicama pokazati karakter, a jedinu utjehu nam može predstavljati veliki hendikep neigranja Ježine i Puljića. Tako širok izbor igrača za nadoknaditi mi nemamo. Lokomotiva je bila rastrčanija, brža i spretnija dok smo mi na kraju čak i sretni s remijem, jer je vrlo lako mogao biti poraz da su gostujući napadači bili spretniji u završnici – prokomentirao je s knedlom u grlu Zebić kojeg očekuje težak zadatak da za dva posljednja kola uspije psihološki podignuti momčad koje očekuje odlazak u Varaždin te na Stanovima susret sa Zagrebom na kraju.
– Moramo moliti Boga da ima lošijih od nas u ovoj ligi i da na kraju ipak nećemo biti u krugu onih momčadi koje odlaze u niži rang. Kako trenutno igramo ne nudimo našim navijačima puno nade, a rezultati koji nam idu na ruku, kao poraz Međimurja od Cibalije, su izgleda jedine dobre stvari koje nam se mogu dogoditi – zaključio je ogorčeni Zebić.