Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Milimetar od Prve lige

01.05.2011. 22:00
Milimetar od Prve lige


U derbiju kola domaća momčad  Biograda iskoristila je drugu meč loptu na vlastitom terenu nakon poraza  u Metkoviću i korak je do povijesnog  uspjeha kluba, a to je ulazak u Prvu  ligu. Naime, ostalo je još i posljednje  kolo, kada biogradski galebovi putuju u Opuzen gdje igraju protiv istoimene momčadi koja drži posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici i  sve osim pobjede Biograda bilo bi  iznenađenje. Pred prepunim tribinama uz fer i korektno navijanje domaćinima na početku susreta nije sve  polazilo za rukom. Odmah na početku utakmice u prvih pet minuta čak je  pet puta lopta zatresla prečku vratara  Mladena Balova. Najprije je vratnicu  pogodio Duvnjak pa dva puta Markić  i jednom Buovac. Prvi pogodak na  utakmici pao je tek u 4. minuti iz  kontre Lea Zorice, a Kamičak je  onda postigao dva pogotka zaredom  preko ponajboljeg gostujućeg igrača  Joze Borozana. Nakon toga “špina”  se otvorila i domaćini izjednačavaju  pa postižu čak četiri pogodaka zaredom, a epilog svega su izvrsne  obrane domaćeg vratara Tomislava  Tomića koji je imao svoj dan. Uz  “zatvorena vrata” kod rezultata 6:3  uslijedio je novi šok za goste. Domaćin postiže nova četiri pogotka te  je na semaforu rezultat bio 10:3. Već  tada se vidjelo da je pobjeda na vidiku  i na poluvremenu se otišlo sa šest  pogodaka prednosti. U nastavku domaćini se drže dogovora i uz izvrsnu  obranu svih igrača ni u jednom trenutku nisu dopustili gostima iz Sinja  da se rezultatski približe. Jedino su  od 49. do 51. minute brzinski iskoristili dva navrata kod rezultata  19:12 igrača više te postigli četiri  pogotka zaredom i došli do rezultata  19:15. Tada veliku uslugu domaćinu  radi gostujući trener koji je tijekom  utakmice pokušao raditi pritisak na  suce, pa dobiva žuti te dvije minute,  što je bilo “pogubno” za gostujuću  momčad. Biograđani su kod rezultata 22:16 rutinski priveli utakmicu  kraju uz još tri pogotka te je trener  Tomislav Šarić uveo mlade snage koje  su opravdale povjerenje. Biograđani  su zajedno s vjernom publikom, koja  je pokazala da voli rukomet, zajednički proslavili ovu veliku i važnu  pobjedu. Ozlijeđeni Daniel Duvnjak  uz bandažu kao i Buovac i Sakić te  “razigrani” Markić, a “hobotnica” na  vratima Tomić bili su preveliki zalogaj za momke iz Sinja. U subotu  Biograd ide na gostovanje kod posljednje plasiranog Opuzena te treba  i tu utakmicu odraditi profesionalno  da se ne bi dogodilo iznenađenje.
Kapetan Leo Zorica:
– Čestitao bih cijeloj momčadi na  požrtvovnosti, borbenosti i zalaganju  na utakmici i velikoj pobjedi nad  izravnim konkurentom za prvo mjesto. Igrači su se držali dogovora. Zahvaljujem i vjernoj publici na fer i  korektnom bodrenju, a posebno na  velikom odazivu. Trebaju imati vjere  u vlastiti kadar, što smo pokazali i na  terenu. Protiv Opuzena trebamo ući  oprezno jer upravo takve utakmice  između prvog i posljednjeg su mač sa  dvije oštrice, naglasio je Leo Zorica,  kapetan Biograda.
Tomislav Tomić je imao svoj dan,  najbolja utakmica do sada, obranjenih 13 udaraca na gol te skinute 4  kontri dodatno je motiviralo igrače.
– Sretan sam što smo nadomak  povijesnom uspjehu te se nadam prvom mjestu, jer uz brojne probleme  ipak smo pokazali domaćoj publici da  se znamo boriti za svoje boje i boje  grada, naglasio je Tomić. Također  imamo i mladog vratara Marija  Kneževića koji je budućnost ovog  kluba, te mlade i talentirane igrače  pred kojima je budućnost.
Ivan Buovac, glavna karika u igri,  pozitivno je vukao svoju momčad k  pobjedi kao i “razigrani” Šime Markić i iskusan Daniel Duvnjak.
– Ovo je zasluga cijele momčadi.  Pokazali smo da smo “klapa” kad je  najpotrebnije. Također smo pokazali  i Sinju i njegovu “glasnom” treneru da  uz pošteno suđenje nemaju šansu.  Trebali smo ih dobiti i u Sinju kada  smo tri minute prije kraja vodili sa  četiri pogotka prednosti. Prije utakmice rekao sam da neće postići ni 15  pogodaka, ali 10 razlike ukazuje na  našu kvalitetu, naglasio je Ivan Buovac.
 


BIOGRAD – KAMIČAK 30 (15): 20 (9)


BIOGRAD – Školska sportska dvorana.  Gledatelja 500. Suci: Darko Cerniar (Rijeka) i Kristijan Grubišić (Sv. Nedjelja)  Nadzornik: Dragutin Levatić (Varaždin).
BIOGRAD: Tomić, Duvnjak 6, Sakić 2,  Petrović, Troskot 1, Buovac 7, Knežević,  Pelicarić, Punoš 1, Fabijan, Dumančić,  Raspović 1, Stojanov, Zorica 4, Markić  7. Trener: Tomislav Šarić.
KAMIČAK: Balov, Šimović 3, Vučić,  Borozan 4, Boškin, Šimleša 3, Pletikosić  3, Miloš 2, Majstović, Pavić 1, Vučković  2, Vladović 2. Trener: Ivo Vukasović.
Isključenja: Biograd 12 min, Kamičak 2 min
Sedmerci:  Biograd 2(2), Kamičak 3(3)