Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zlatni cvijet Franji i Ankici Arač

01.05.2011. 22:00
Zlatni cvijet Franji i Ankici Arač


Srebrni cvijet osvojio je Dubravko Herega iz Ludbrega, a Brončani Željko Novak iz Šemovaca


Drugi  dan održavanja Dana cvijeća u  Sv. Filipu i Jakovu bio je rezerviran za dodjelu Zlatnog,  Srebrnog i Brončanog cvijeta  festivala najboljim izlagačima.
Načelnik Općine Sv. Filip i  Jakov Igor Pedisić pohvalio je  izlagače i organizatore ponovivši kinesku poslovicu o trajnoj čovjekovoj sreći koja se  rađa sadnjom cvijeća.
Ana Barbaroša iz mjesne turističke zajednice dodala je da  su zadovoljni tijekom manifestacije koja je plod dvomjesečnog rada i priprema.
– Nadamo se da će se i sljedeće godine svi sadašnji izlagači vratiti u Sv. Filip i Jakov, a  radosno očekujemo i nove, kazala je Barbaroša.
Potom je uslijedila dodjela  priznanja. Treće mjesto i  Brončani cvijet osvojio je Željko Novak iz Šemovaca, koji je  na Danima cvijeća izložio  igračke iz davnih vremena kojima su se igrali naši preci te  pletene košare. Priznanje je  uručeno Željkovoj majci.
Dubravko Herega iz Ludbrega, koji se na sajmu predstavio sadnicama proljetnica,  dobitnik je Srebrnog cvijeta.  Herega prodaje sadnice na zagrebačkoj tržnici.
Zlatni cvijet festivala otišao  je u ruke Franje i Ankice Arač  iz Gole, najstarijim izlagačima. Priznanje je primio  Franjo Arač, s obzirom na to  da se istovremeno odvijao sajam cvijeća u Opatiji na kojem  je nazočila njegova supruga.
– Zahvaljujem Turističkoj  zajednici Sv. Filipa i Jakova na  vrlo uspješnoj organizaciji sajma. Nadam se da će kupljene  sadnice uljepšati vrtove i domove naših kupaca, dodao je  Arač.
U nedjelju je održana prodaja cvjetnih aranžmana po  promotivnim cijenama koje je  napravio Marko Bijelić.  Prihod je namijenjen Centru  za rehabilitaciju u Sv. Filipu i  Jakovu. Podsjetimo da je Bijelić tijekom održavanja trodnevne manifestacije održao  cvjetni show “Vjenčana bajka”  te je tom prigodom izradio  prigodne vjenčane aranžmane  kojima je ukrasio izložene automobile.