Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Od danas na Branimiru “Pitajte Vladu”

01.05.2012. 22:00
Od danas na Branimiru “Pitajte Vladu”


Građani mogu postaviti pitanje ministrima onako kako bi to učinili da su saborski zastupnici, a odgovori će im stići na njihovu adresu, pojasnio je Drago Čulina


Do 12. svibnja građani imaju priliku, posredstvom formulara kojeg su pripremili Hrvatski laburisti – Stranka rada, postaviti pitanje ministrima u Vladi. Riječ je o akciji nacionalnog karaktera nazvanoj “Pitajte Vladu” koju provode 104 ogranka laburista.
Nakon subote i ponedjeljka kada su to mogli učiniti na Narodnom trgu, od danas do petka aktiviste laburista mogu između 9 i 12 sati potražiti na Branimiru.
– Nakon toga posjećivat ćemo mjesta u Zadarskoj županiji. Ako se prisjetimo parlamentarnih izbora, znamo da su nam u gradovima poput Nina i Biograda, u nekim mjestima i na otocima, građani dali značajno povjerenje i sada smo mi dužni vidjeti što misle. Akcija ima za cilj da se stavimo na raspolaganje, da budemo posrednici građanima u njihovoj želji da postave pitanje Vladi. Svi građani mogu postaviti pitanje ministrima onako kako bi to učinili da su saborski zastupnici. Naši će zastupnici postaviti ta pitanja, a u roku od 30 dana ministri moraju dati pisani odgovor. Budući da građani u formular upisuju svoju adresu njima će na njihove adrese stići odgovor na pitanje. Radimo to preko aktivista upravo zbog toga što je do sada građanima bilo moguće jedino elektronskim putem postaviti pitanje Vladi. Mi ovo radimo za one koji ne mogu ili ne znaju koristiti elektronsku poštu. Svakome koga nešto tišti stojimo na raspolaganju da na svoj način formulira pitanje i mi ćemo ga proslijediti. Nećemo brojiti rezultate, niti koliko je pitanja postavljeno. Važno je da odgovori budu od koristi građanima koji su pitanja postavili, rekao je predsjednik zadarskih laburista Drago Čulina.
– Uz to radimo i anketu kojoj je cilj vidjeti koje su preferencije građana, što očekuju, koliko nas poznaju i, u prvom redu, što nam zamjeraju. To će nam biti putokaz u pripremama za lokalne izbore od kojih očekujemo dosta jer smo na parlamentarnim izborima dobili akontaciju koju sada želimo u potpunosti opravdati, dodao je Čulina.