Parkiranje se plaća od 8 do 22 sata

Slika korisnika admin
Parking naplata
Ivan JAMIČIĆ

Na zadarskim parkiralištima, od početka svibnja primjenjuje se ljetni režim naplate parkiranja. Novi, ljetni režim naplate kao i svake godine, donosi novu satnicu naplate parkiranja, u ovom slučaju od 8 sati ujutro do 22 sata navečer.

Podsjetimo, po zimskom režimu naplate koji je vrijedio do 30. travnja, parkiranje se plaćalo od 8 do 16 sati. Sada, ljetni režim naplatu parkiranja produžuje do 22 sata, dakle za 6 sati.
Edo Duka, direktor zadarskih Obala i lučica, novi da se unatoč proširenju satnice naplate parkiranja za sada, točnije do 1. srpnja, neće mijenjati cijene parkinga. Tako u prvoj zoni ostaje cijena od 6 kuna za sat parkiranja, u drugoj 4 kune, a u trećoj i četvrtoj zoni 2 kune.

- Kao i svake godine, početkom svibnja, u ovom slučaju 2. svibnja, parkiranje se naplaćuje po novom, ljetnom režimu. Cijene do 1. srpnja ostaju iste, no promijenila se satnica, sada se parkiranje plaća, neovisno o zoni od 8 sati ujutro do 22 sata navečer, kaže Edo Duka, najavaljujući da će se početkom srpnja mijenjati cijene parkiranja u prvoj i drugoj zoni, kao što je to bilo i prošle godine.

Koliko će te cijene biti, kako Duka kaže, znat će se na vrijeme. Osim novih cijena, srpanj će donijeti i naplatu parkiranja nedjeljom i blagdanom.

Uz novi režim naplate parkiranja, Zadrane do kraja tjedna čeka još jedno iznenađenje. Naime, Obala i lučice pojačavaju svoj vozi park i to novim pauk vozilom, koje će "ordinirati" već ovoga tjedna.

- Pauk vozilo koje imamo već je staro i dotrajalo, stalno se kvari. Zato smo naručili novo, koje će stići do kraja tjedna. Još nismo odlučili što ćemo sa starim, i dalje da popravljati tako da i ono bude u funkciji ili koristiti samo novo, kaže Duka, dodajući da će broj intervencija pauk vozila ovisiti kao i uvijek o (ne)savjesnosti vozača.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno