Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Parkiranje se plaća od 8 do 22 sata

02.05.2011. 22:00
Parkiranje se plaća od 8 do 22 sata


Ljetno vrijeme će donijeti i poskupljenje u srpnju i kolovozu i to samo u prvoj i drugoj parkirnoj zoni. Kao i lani, u drugoj će se na sat plaćati 10, a u prvoj zoni 12 kuna


Od jučer 2. svibnja počelo je ljetno vrijeme na zadarskim parkiralištima, što znači da je nešto promijenjen režim naplate. Zapravo, promijenjena je satnica pa se po ljetnome naplatnom vremenu naplaćivanje parkiranja obavlja od 8 sati ujutro do 22 sata navečer. Ranije je po zimskome vremenu naplaćivanje trajalo do 20 sati navečer, a odnedavno do 16 sati, pa bi to značilo da se sada naplaćivanje produžuje za šest sati. Za toliko sati je skuplja i tzv. dnevna karta, odnosno kazna kojoj se visina dobiva množenjem cijene karte i broja naplatnih sati. Inače, cijene su iste, po jednome satu se plaća šest kuna u prvoj i četiri kune u drugoj zoni.
Ljetno vrijeme će donijeti i ovoga ljeta poskupljenje u srpnju i kolovozu i to samo u prvoj i drugoj parkirnoj zoni. Kao i lani, u drugoj će se na sat plaćati 10, a u prvoj zoni 12 kuna. Takvim poskupljenjem se donekle rasterećuju najposjećenija parkirališta, ona na Poluotoku i uzduž Branimirove obale.
Na svim ostalim parkiralištima cijene ostaju iste, u trećoj zoni tri i u četvrtoj zoni dvije kune za sat parkiranja. Smanjena je jedino cijena parkiranja u Petrčanima kod hotela “Pinija”. Tamo se s lanjskih četiri prešlo na dvije kune po satu, a također se skratilo i vrijeme naplate. Ovoga ljeta će se na tome parkiralištu početi naplaćivati tek od početka srpnja pa do kraja kolovoza. Isto tako tamo će vrijediti sve parkirne karte kupljene po bilo kojoj osnovi.
Podsjetimo da Zadar raspolaže s nešto više od 800 parkirališnih mjesta, jer je nedavno rušenjem zgrade Zaraušek na Liburnskoj obali dobiveno novih 78 mjesta. Od toga šest mjesta je rezervirano za invalide.