Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prihod s koncerta namijenjen liječenju 21-godišnje studentice

01.05.2012. 22:00
Prihod s koncerta namijenjen  liječenju 21-godišnje studentice


Učenici i profesori Gimnazije Franje Petrića u ponedjeljak su u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održali svoj šesti humanitarni koncert. Voditeljica programa i profesorica talijanskog i engleskog jezika Iva Rončević kazala nam je kako je prihod s ovogodišnjeg koncerta namijenjen pomoći u liječenju 21-godišnje studentice:
– Svake godine, a ovo je već šesta godina da organiziramo naše humanitarne koncerte, uvijek izaberemo jednu mladu osobu kojoj doniramo novac od prodaje ulaznica. Ovaj put pomažemo u liječenju mlade studentice Kristine Č. koja boluje od cistične fibroze, vrlo teške i opasne bolesti, rekla je Rončević te dodala:
– U koncertu sudjeluju sadašnji i bivši učenici gimnazije te neki gosti, a za koncert smo se pripremali od početka školske godine. Repertoar je zaista bogat i stilski šarolik, od klasike do rock bendova, ponešto za svačiji ukus, rekla je Rončević.
Da su se za koncert zaista pripremali nekoliko mjeseci vidjelo se u nastupima mladih pjevača, glazbenika i plesača škole, a u koncertu je sudjelovalo 54 izvođača. Ovaj koncert pokazao je i koliko su učenici Gimnazije Franje Petrića talentirani, jer publika je svaki nastup nagradila dugotrajnim i gromkim pljeskom. Spomenimo i to da su ulaznice po cijeni od 30 kuna bile gotovo rasprodane danima prije koncerta, a na dan koncerta ostalo je svega nekoliko ulaznica u posljednjim redovima kazališta, no i one su se brzo prodale. Osim učenika koji su na najvećem broju činili publiku, na koncert su došli i brojni roditelji te prijatelji, ali i mnogi drugi koji su došli podržati mlade umjetnike iz Gimnazije Franje Petrića te njihov humani čin.