Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prvosvibanjsko druženje u kampu Sveti Dominik

01.05.2012. 22:00
Prvosvibanjsko druženje u kampu Sveti Dominik


Mladi i stariji, šetnjom ili biciklima krenuli su put kampa Sv. Dominik gdje je za sve bio organiziran prigodan zabavni i sportski program te kušanje graha. U kamp Sveti Dominik krenuo je i biogradski gradonačelnik s gostima iz Japana


U organizaciji Udruge Zdravi grad i Lokalne akcijske grupe Laura, organizirana je u Biogradu proslava Međunarodnog praznika rada.
Prigodan prvosvibanjski program održavao se pod nazivom “Od parka do kampa”, a trebao je naglasiti važnost kretanja, korisnog za zdravlje.
Stoga su svi okupljeni, mladi i stariji, udruge, škole, klubovi i drugi, šetnjom ili biciklima krenuli put kampa Sv. Dominik gdje je za sve bio organiziran prigodan zabavni i sportski program te kušanje graha. U kamp Sveti Dominik iz centralnog gradskog parka sa žiteljima grada krenuo je biogradski gradonačelnik s gostima iz Japana koji su u prijateljskom posjetu Hrvatskoj i Zadarskoj županiji. Odigrala su se brojna učenička natjecanja u malom nogometu i graničarima, a imalo se prilike i jahati na konjima konjičkog kluba Vencel, što je mladima bilo iznimno zanimljivo.
Istodobno na drugom kraju parka medicinske ekipe mjerile su tlak i šećer što je okupilo veći broj onih malo starijih. Svoj doprinos ovom prvosvibanjskom događanju svakako su dali i proizvođači koji su pod nazivom “Sajam mediteranskih proizvoda” ponudili domaće, ekološke proizvode od smokva, rakiju i aromatizirana vina, razne sireve i još puno toga.
Direktor Turističke zajednice Ivo Eškinja pohvalio je dobar odaziv malih obiteljskih gospodarstava i istaknuo kako je cilj da se sve što su hrvatske ruke proizvele nađe na stolovima što je i najbolja promocija samih proizvoda, koji trebaju obogatiti turističku ponudu. No, uz sva natjecanja zabavu uz glazbu koja podiže atmosferu najzanimljiviji za mnoge bio je ipak grah koji se kušao na svakom koraku.