Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Slavili i Virani i njihovi gosti

01.05.2012. 22:00
Slavili i Virani i njihovi gosti


Obilježavanju jučerašnjeg Međunarodnog praznika rada odazvali su se stanovnici Vira kao i brojni domaći i strani gosti koji su na odmor za prvosvibanjske praznike pristigli iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Švicarske i ostalih zemalja. Zajedničko druženje otpočelo je ujutro na terasi restorana Kotarina i trajalo je sve do kasno navečer. Organizator je bila Općina Vir, a tim kuhara i konobara “Vir turizma” za sve sudionike pripremio je pečene srdele i osvježavajuća pića. Veseloj i prijateljskoj atmosferi domaćina i njihovih gostiju svirkom i pjesmom čitavo vrijeme štimung je pružao zadarski trio Bura.
 U obilježavanju Praznika rada svojim sumještanima i gostima od samog su se početka pridružili načelnik Kristijan Kapović sa suprugom Sabinom, predsjednik Općinskog vijeća Mate Radović i direktor “Vir turizma” Zdenko Mičić.
Čestitajući svima okupljenima 1. svibnja načelnik Kristijan Kapović je rekao kako se ovom proslavom pokušava bar na trenutak zaboraviti probleme s kojima se radnici i nezaposleni svakodnevno susreću.
– Uvjeren sam da ćemo dogodine 1. svibnja dočekati u boljem i ljepšem svjetlu, pogotovo što se tiče otoka Vira, rekao je Kapović.
Među sudionicima proslave našao se i 30-godišnji Švicarac Reto Zimmermann, koji je prvi put sa svojim hrvatskim prijateljem Alenom Malekinom stigao iz švicarskog Davosa.
– Kad smo prije dva dana krenuli iz Davosa temperatura zraka bila je 2 stupnja ispod ništice, a ovo ovdje kod vas u Hrvatskoj je za ne povjerovati. Vjerujem kako ću tijekom ovog ljeta sa svojim prijateljima doći na ljetovanje na ovaj prekrasan otok, kazao nam je Zimemerman.