Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Turistima besplatan pristup internetu

01.05.2012. 22:00
Turistima besplatan pristup internetu


Ovaj projekt je, nakon interaktivnog mobilnog vodiča kroz Pag, drugi kojim će se osuvremeniti turistička ponuda Paga. S ovakva dva projekta turistima će se omogućiti ugodniji boravak u Pagu, jer suvremeni turisti i za vrijeme odmora često koriste internet, kaže Fabijanić


Pripremajući se za nadolazeću turističku sezonu, Turistička zajednica Paga je nedavno počela s instaliranjem interaktivnog mobilnog vodiča kroz Pag, a odmah nakon toga pokrenut je i drugi projekt, postavljanje besplatnog WI-FI internet pristupa.
WI-FI, odnosno Wireless-Fidelity je bežična mreža preko koje se, korištenjem antena, preko radio frekvencije, s bilo kojeg mjesta koje je u dohvatu konekcijske zone omogućava pristup internetu. Besplatni internet je namijenjen turistima, ali i građanima Paga.
– Ovaj projekt je, nakon interaktivnog mobilnog vodiča kroz Pag, drugi kojim će se osuvremeniti turistička ponuda Paga. S ovakva dva projekta turistima će se omogućiti ugodniji boravak u Pagu, jer suvremeni turisti i za vrijeme odmora često koriste internet, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Pomoću interaktivnog mobilnog vodiča turisti će dobivati informacije o Pagu, spomenicima kulture, kulturnim i zabavnim događajima i slično, a pomoću besplatnog WI-FI interneta moći će koristiti e-mail i razne društvene mreže. Veliki broj turista dolazi na odmor s raznim mobilnim uređajima ili prijenosnim računalima, no u Pagu svoje uređaje nisu mogli koristiti jer nije postojao pristup internetu. Mnogi su dolazili u hotele samo kako bi poslali ili primili e-mail, no to je bilo skupo i nepraktično. U Turističkoj zajednici Paga je procijenjeno kako je jedino dobro rješenje uvođenje besplatnog interneta jer će na taj način, s bilo kojeg mjesta u Pagu, turisti moći koristiti internet na način na koji su naviknuli. Usluga besplatnog interneta bit će dostupna cijele godine, ali će se za vrijeme turističke sezone postaviti dodatne konekcijske zone na mjestima na kojima boravi veći broj turista. Tako će se jedna postaviti na plaži Prosika, druga na tornju Kneževog dvora, a treća na jednoj od viših zgrada na Goliji. Besplatan pristup internetu znači da će korisnici moći neograničeno pregledavati sadržaje ili koristiti e-mail, ali je skidanje sadržaja, odnosno preuzimanje paketnog prijenosa podataka, ograničeno na 20 MB. No, omogućit će se preuzimanje i veće količine sadržaja. U Turističkom informativnom centru prodavat će se jednokratni kuponi pomoću kojih će se moći preuzimati neograničene količine raznih sadržaja.