Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Uzeo sam LSD kako bih prijatelja odgovorio od njega”

Autor: Ante Rogić

01.05.2013. 22:00
“Uzeo sam LSD kako bih prijatelja odgovorio od njega”

Foto: Vedran SITNICA



Ivo Gregurević, poznati i priznati hrvatski glumac zadarskim srednjoškolcima je ispričao kako je jednom prilikom uzeo LSD, a pritom im je objasnio zašto je to napravio i pokušao im pojasniti posljedice halucinogenih droga. Gregurević je u Zadar došao u sklopu projekta “Život može biti lijep”, koji je već nekoliko godina aktualan na sceni hrvatskih osnovnih i srednjih škola, a vezan je uz problem ovisnosti.
Ivo Gregurević ispričao je događaj vezan uz njegova prijatelja Stanka za kojeg je saznao da se drogira. Budući da mu je bilo stalo do njega odlučio mu je pomoći, u početku ni sam, ne znajući kako.
Nakon uzaludnih pokušaja da uopće dođe do razgovora između njih dvojice oštro mu je kazao da je čuo da se drogira, na što je Stanko rekao kako je to njegova stvar. No Ivo se nije pomirio s tim. Odlučio je da će i on sam uzeti LSD, a sve jer su se dogovorili da ako Ivo ne bude više htio uzimati neće ni Stanko. Gregurević je ispričao iskustvo s halucinacijama koje je imao od LSD-a, te kako je u jednom trenutku shvatio da se radi o halucinaciji, a ne o stvarnosti.
– Stanko otad nije više nikad uzeo drogu, oženio se i ima sedmero djece. To je bio moj prvi i jedini put da sam uzeo drogu. Vidite kakav utjecaj imaju halucinogene droge i nadam se da ih nitko od vas neće nikad ni probati, pa ni travu, kazao je Gregurević. Pritom je prestrašio učenike da će doći netko iz policije i pretresti im torbe, što se, naravno, nije dogodilo.