Paška sirana brani boje otoka Paga u natjecanju za najbolju janjetinu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Mario PADELIN

"Paška sirana", kao najveći proizvođač paške janjetine, predstavlja otok Pag na manifestaciji "Čija je janjetina najbolja?" na kojoj se natječu paška, creska i bračka janjetina u creskom hotelu "Kimen" u subotu, 2. svibnja 2015.

Boje "Paške sirane" branit će kuhari Ivica Škunca i Ivan Dabo. Ukupno će biti servirano osam sljedova, a svaki od gostujućih kuhara pripremit će svoje autorsko jelo.

- Priprema se janjetina za vrlo stručan i multidisciplinarni žiri. U njemu su doajen ugostiteljstva Cordo Pelizzeri iz Rovinja, član žirija Masterchefa Andrej Barbieri te stručnjak za organoleptiku Aleksandar Noršić. Poseban gost je i član žirija u MasterChefu Radovan Marčić. Uz žiri, tu su osamdesetak gostiju, novinara i sponzora koji će također ocjenjivati servirana jela i dati svoj glas najboljoj janjetini, kazala je Martina Pernar, zadužena za odnose s javnošću "Paške sirane".

Manifestacijom se želi potaknuti inicijativa za brendiranje janjetine hrvatskih otoka, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i Grada Cresa.

- Izuzetna nam je čast što ćemo predstaviti pašku janjetinu na ovoj zanimljivoj manifestaciji. Svi se veselimo ovoj prezentaciji na Cresu te smo zahvalni 'Poljoprivrednoj zadruzi Cres' što nas je pozvala. Naš moto je da je važno sudjelovati i smatramo da su i paška i bračka i creska janjetina pravi doživljaj za svako nepce, jer je u njima sadržana esencija otoka na kojem žive. Tajna okusa janjetine upravo je u ispaši. Tako i paška janjetina nosi svu esenciju otoka Paga; njegov škrti kamenjar s vegetacijom koja je oskudna, a opet tako posebna puna aromatičnog bilja i posolice koju raznosi bura tijekom zime. Sve to jede paška ovca i upravo je to ono što paški sir i pašku janjetinu čini posebnom u svakom smislu, objasnila je Martina Pernar.

"Paška sirana" je najveći proizvođač paške janjetine koja godišnje proda i do tri tisuće janjaca što od svojeg stada, što od kooperanata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno