U Filipjakovu i ove godine djevojke odjenule cvijeće

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

U sklopu 17. festivala cvijeća Zadarske županije u Sv. Filipu i Jakovu održala se modna revija Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zadra i revija Cvjetni Zagreb, etno dizajnerice Mine Petre.

- Sastavni dio Festivala cvijeća Zadarske županije postala je i modna revija koja se tijekom godina gradila od ideje dizajnera do zadnje latice, kako bi se prezentirala ljepota cvijeća i ljepota odijevanja, kazala je Klara Eškinja Glavan, direktorica filipjanske Turističke zajednice.

Cvijeće je uvijek efektno, podiže raspoloženje i daje poseban romantični pečat svakom komadu odjeće. Tu ideju prepoznali su sudionici i posjetitelji koji u atmosferi cvijeća, od 2005. godine uživaju u modnoj reviji kao sastavnom dijelu Festivala. U početku je održana modna revija biogradske dizajnerice Stelle koju su nosile domaće djevojke i gospođe, a nakon toga su održavane modne revije u organizaciji škole cvjetnog dizajna Flores iz Zagreba s kreacijama modnih kuća In moda i Linea Exclusive koje je uz manekenke nosila i glumica Marijana Mikulić. Originalnu modnu reviju haljina od prirodnog cvijeća i pruća priredila je vlasnica poznate dubrovačke cvjećarnice Kike, Kristina Skvrce.

Kolekcijom unikatnog nakita s cvjetnim motivima predstavila se varaždinska dizajnerica Sabina Sokač.

 Modnu reviju kaštelanske modne inovatorice Mirjane Ojdenić nosile su Marijana Kužina Lešina (miss Universe Hrvatske 1999.), Maja Cvjetković (miss Hrvatske 2005.) i Klara Eškinja Glavan.

Spoj tradicijskog i suvremenog prezentirala je kreatorica Mirna Lombarović Levaković iz Vinkovaca čije su etno kreacije u bezvremenskoj ljepoti spojile izvornost i suvremenost.

Cvjećarnica Mozaik iz Osijeka, pod voditeljskom palicom Suzane Lonjak, pripremila je na 13. Festivalu "Cvjetne odjevne kombinacije", a jednu od kombinacija nosila je zadarska glumica Doris Pinčić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno