Brže od dopuštenog vozilo čak 225 vozača!

Slika korisnika valentinam
Akcija Vikend
Iz prometa je isključeno 45 vozača i sedam vozila

U nedjelju oko 4 sata na Obali kralja Tomislava u Zadru, 54-godišnji vozač je upravljao peugeotom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Za zadarska policija izvijestila je i da se tijekom vikenda dogodilo osam prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a četiri osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom provođenja akcije Vikend policajci su kontrolirali 701 vozilo i vozača, a poduzeli su 272 represivne mjere.

Alkotestiran je 121 vozač od kojih je njih 30 bilo pod utjecajem alkohola, 225 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 56 vozača nije poštivalo prometni znak, 45 je vozilo bez zaštitnog pojasa, 31 vozač koristio je mobitel u vrijeme vožnje, 16 vozača je nepropisno pretjecalo, osam ih je vozilo bez vozačke dozvole, sedam vozila je zatečeno bez tehničkog pregleda i registracije, šest je prošlo kroz crveno svjetlo, tri vozača su upravljala u vrijeme zabrane, a dva vozača bila su pod utjecajem opojne droge.

Iz prometa je isključeno 45 vozača i sedam vozila.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno