Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Edin Karamazov gostuje u koncertnoj sezoni Koncertnog ureda Zadar

02.05.2018. 10:40
Edin Karamazov gostuje u koncertnoj sezoni Koncertnog ureda Zadar


U četvrtak 3. svibnja u Zadru gostuje jedan od najzanimljivijih i najintrigantniji gitarista današnjice, Edin Karamazov.
Koncert će održati u veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole s početkom u 20 sati.
Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar koja ovog umjetnika ugošćuje ponovno nakon što je publiku očarao premijernim zadarskim nastupom s Andreasom Schollom u veljači 2016. u prigodi otvaranja Kneževe palače kada je koncert snimila Hrvatska radiotelevizija.
Ovaj put Zadrani će imati prigodu uživati u njegovu solističkom nastupu na gitari, te doživjeti raznolikost zvukova i boja u interpretacijama koje vrhunce nalaze samo u rukama pravih gitarista virtuoza.
Na programu će biti El decameron negro kojega je kubanski skladatelj Leo Brouwer skladao za Karamazova, čelo suite Johanna Sebastiana Bacha u obradi za gitaru, Tri valcera Augustina Barriosa, Variations de Mozart Fernanda Sora i fantastična Bachova Ciaccona u Karamazovljevoj obradbi!
Upravo Brouwer, jedan od najpoznatijih suvremenih skladatelja danas, o Karamazovu piše:
„Kad Karamazov svira, zrakom lebdi magija. On glazbi daje jedinstvenu izražajnost koja se potom pretvara u generaciju umjetnosti, koja ne rekonstruira postojeća djela, već kreira nova. To ne može svatko.“
Zagovaratelj novog, rijetkog i neobičnog, Edin Karamazov prati jedinstvenu umjetničku viziju, kombinirajući duh smjelog istraživanja sa zadatkom proširenja krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lutnju. Dobitnik je prestižne Edison Award (2002.), Premio Cubadisco za najboljeg stranog glazbenika-instrumentalista na Kubi (2009.), nominiran za Grammy (2001.), Brit Award (2007.), Premio Goffredo Petrassi za najboljeg instrumentalista u Italiji (2011.), Diapason d'Or i drugih priznanja. Krzystof Penderecki, Arvo Part, Erkki-Sven Tuur, Peter Sculthorpe, kao i skladatelji koji su gitari ili lutnji posvetili veći dio svojega opusa, Leo Brouwer, Dušan Bogdanović i Nikita Koškin napisali su važna djela posvećena ovom izuzetnom umjetniku čiji koncert predstavlja jedan od vrhunaca zadarske Koncertne sezone!
Ulaznice: 70 i 60 kn
Prodaja: 
direktna prodaja
Od ponedjeljka, 30.4. na Info pultu Kneževe palače
Radnim danima: od 11 do 13 i 18 do 20 sati
Subotom: od 11 do 13 sati
Nedjeljom: nema prodaje
Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta