Guardian Zadar uvrstio među gradove s najljepšim plažama

Slika korisnika valentinam
Drugo mjesto od dvanaest gradova
Zadar je opisan kao grad fascinantne rimsko, bizantske i venecijanske povijesti, plaža za opuštanje i promenada crkveno svjetovne umjetnosti.
Marin GOSPIĆ
Od znamenitosti spomenute su i Morske orgulje

Britanski The Guardian uvrstio je Zadar među gradove s najljepšim plažama južne Europe i to na visoko 2. mjesto. U sekciji putovanja ovaj ugledni medij donosi popis dvanaest europskih gradova s najljepšim plažama i to redom: Šibenik, Zadar, Sanremo (Italija), Sciacca (Sicilija), Viana do Castelo (Portugal), Peniche (Portugal), Sanlucar de Barrameda (Španjolska), San Jose (Španjolska), Galaxidi (Grčka), Volos (Grčka), Saint-Jean-de-Luz (Francuska) i Sete (Francuska).

Zadar je opisan kao mješavina fascinantne rimsko, bizantske i venecijanske povijesti, plaža za opuštanje i promenada crkveno svjetovne umjetnosti. Od znamenitosti spomenute su Morske orgulje Nikole Bašića, dok je Pozdrav Suncu opisan u usporedbi s plesnim podijem u disku. Od povijesnih znamenitosti spomenuti su Forum, Donat, mramorne staze i kamene kuće. Što se tiče kupanja Guardian preporučuje ili skok s rive ili odlazak na 15-ak minuta od grada udaljenu plažu ili za one željne prave atmosfere s plaža preporučuju se Borik ili Diklo. Grad je opisan i kao idealan za bukiranje jednodnevnih izleta, te se preporučuje posjetiti Dugi otok i Paklenicu, a zaključeno je s preporukama gdje jesti  i uživati u koktelima. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno