Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Fenjeraš idealna test vožnja pred završnu utrku za naslov

02.05.2021. 07:13


Danas, točno u podne, košarkaši Zadra dočekuju svog posljednjeg protivnika u osnovnom dijelu HT Premijer lige, ujedno i posljednjeg kojeg će ugostiti u dvorani Jazine gdje su se morali privremeno »skloniti« zbog završnice UEFA-ine Lige prvaka koja se ovih dana održava na Višnjiku. Protivnik im je najslabija ligaška momčad, Hermes Analitica, koja je uspjela u 32 kola upisati tek tri pobjede i koja je odavno spoznala da će sljedeće sezone biti sudionik nižeg ranga, Prve muške lige.


Maksimalna ozbiljnost
Naravno, priča o ulozi velikog favorita sastava kojeg će danas s klupe umjesto suspendiranog Veljka Mršića predvoditi Ivan Perinčić potpuno je besmislena. Ipak je posrijedi, malo je i reći, ogromna razlika u kvaliteti i širini rostera te je posve neupitno da će Zadrani bez većih problema na svoj konto pospremiti 29. pobjedu u domaćem prvenstvu, a jedinu nepoznanicu pred ovaj ogled s fenjerašem predstavljat će konačna koš razlika. No, unatoč velikoj izvjesnosti ishoda u ovom srazu prvog i posljednjeg na ljestvici, u redovima Zadra na ogled s Hermesom gledaju kao priliku za ostvarivanje nekih svojih mikro-ciljeva, te se današnja matineja s Analitičarima prvenstveno želi iskoristiti za doradu nedostataka u igri uz uvijek korisnu u ovakvim utakmicama izdašniju minutažu tzv. igrača iz drugog plana.
– Ovo nam je posljednja utakmica regularnog dijela i želimo završiti regularni dio s pobjedom. Tražit ćemo maksimalnu ozbiljnost i zato će pristup biti najvažniji. Imamo stvari koje želimo popraviti i poboljšati i koje bi htjeli da puno bolje funkcioniraju u nadolazećem doigravanju. Već smo se počeli pripremati za doigravanje i stoga će nam ova utakmica idealno poslužiti u tom smislu – rekao je Ivan Perinčić uoči najlakšeg ligaškog ispita koji se može slobodno staviti u kategoriju »zatišja pred buru«. Nakon Hermesa uslijedit će šest dana relaksacije i završnih priprema za sami finiš sezone u kojem se Zadar igrama i pozicijom na ljestvici stavio u prvi red favorita za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Prva prepreka na tom putu će im biti Šibenka, u četvrtfinalnoj seriji na dvije dobivene utakmice, a prva bi se trebala odigrati u subotu 8. svibnja (ako ne bude pomicanja termina zbog korone u redovima nekih premijerligaša).


Posljednji test
Svjesnost da se bliži onaj ključni dio sezone u kojem se može do povijesnog klupskog uspjeha itekako je prisutna i u glavama igrača pa je i Domagoj Vuković sraz s Hermesom okarakterizirao kao svojevrsnu test vožnju prije početka završne utrke s najjačim hrvatskim konkurentima koja im slijedi u drugoj polovici svibnja.
– Utakmica protiv Hermesa nam je zapravo posljednji test uoči doigravanja. Radi se o momčadi koja je ispala iz HT Premijer lige tako da ćemo igrati bez opterećenja. Sve osim naše pobjede bilo bi pravo čudo i zato se nema uoči ove utakmice nešto posebno najavljivati i analizirati – zaključio je Vuković.