Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Padela pritvoren zbog prijetnji smrću Novoseloviću

Autor: Suzana Bandić

01.06.2010. 22:00
Padela pritvoren zbog prijetnji smrću  Novoseloviću

Foto: Zvonko KUCELIN



Prijetnje povezane s radom i položajem istaknutog zadarskog policajca, izvjestila je policija
Mladen Modrić (53) zvani Padela u srijedu je oko 19 sati priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog prijetnji smrću načelniku zadarske krim policije Antunu Novoseloviću (42). Nakon ispitivanja dežurni istražni sudac Modriću je, kako doznajemo iz dežurstva Operativnog komunikacijskog centra Policijske uprave zadarske, odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog težine kaznenog djela za koje ga se tereti.
Policija je Modrića uhitila nedugo nakon incidenta, a nakon dovršene kriminalističke istrage utvrđena je osnovana sumnja da je on u utorak navečer, nedaleko jedne konobe u ulici Kraljice mira na predjelu Stanova, ničim izazvan Novoseloviću uputio niz psovki i prijetnji govoreći mu između ostalog kako će ga ubiti, iseliti iz grada i slično. Prijetnje koje je Modrić izrekao načelniku zadarskog krima povezane su s njegovim radom i položajem, šturo su u srijedu navečer izvjestili iz PU zadarske gdje nije bilo moguće doznati ništa više o napadu na njihovog kolegu. Još škrtiji s informacijama bili su na zadarskom sudu gdje su nas, nakon što smo po već uhodanoj praksi nazvali istražnog suca na dežurni telefon zbog podrobnije službene informacije, izvjestili kako to više nije praksa zadarskoga Suda.
– Po naputku predsjednika suda ja sam vas dužan izvjestiti da vam, kao istražni sudac, ne mogu dati nikakvu informaciju već se morate obratiti glasnogovorniku ovog suda – rekao nam je Boris Babić, dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru. Na naš upit čemu to novo pravilo u komunikaciji s novinarima, odgovorio nam je da će nam i to pojasniti glasnogovornik, odnosno predsjednik suda Antun Klišmanić, što zapravo znači da informaciju za novinski članak, možemo dobiti tek za dva dana, odnosno u petak ujutro.
Antun Novoselović jedan je od najnagrađivanijih zadarskih policajaca koji je kao prvi čovjek Krima vodio niz uspješnih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala, kako na državnoj, tako i na zadarskoj narko sceni. Posljednju nagradu prije svega mjesec dana dodijelilo mu je Ravnateljstvo policije zbog doprinosa, požrtvovnosti, profesionalnosti i postignutih rezultata, a proteklih nekoliko godina primio je nagrade za akcije “Zadar2”, “Zadar3” i “Zadar4”. Prvi je čovjek zadarske IPA-e od njezina osnutka 2004. godine i dopredsjednik Hrvatske sekcije ovog policijskog udruženja. U mirovinu odlazi 1. srpnja na osobni zahtjev, a trenutno koristi godišnji odmor.
Mladen Modrić, poznati zadarski ugostitelj koji se u posljednje vrijeme bavi i građevinskim poduzetništvom, široj je javnosti poznatiji po tome što je otac Josipa Modrića, bivšeg nogometaša NK Zadra i NK Rijeke. Njemu na zadarskom Županijskom sudu traje suđenje zbog preprodaje kokaina odvjetniku Franu Olujiću, sinu poznatog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića. U rujnu 2007. godine bio je optužen za paljevinu dvaju automobila zadarskog odvjetnika Davora Buljana, no nakon jednomjesečnog pritvora Županijsko državno odvjetništvo je prijavu odbacilo zbog nedostatka dokaza.
 


 SVE UČESTALIJI NAPADI NA POLICAJCE


Osim Novoselovića, u posljednjih desetak dana još četvorica zadarskih policajaca bili su izloženi verbalnim i fizičkim napadima tijekom službenih intervencija. Dvojica od njih lakše su ozlijeđeni, dok je kod dvojice sve ostalo na verbalnoj razini i pokušaju fizičkog obračuna.