Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Planulo” cvijeće

Autor: Branko Božić

01.06.2010. 22:00
“Planulo” cvijeće


Sadnice raznoraznih ljetnica, kućnog bilja, trajnica, ruža i ostalih jednostavno su nestale u kratkom vremenskom roku. Kako su nam rekle ljubazne prodavačice Julija i Stana, ipak najbolje idu male kućne biljke
U organizaciji ninske Turističke zajednice i Grada Nina, a u sklopu opsežnih priprema za početak ovogodišnje turističke sezone, ovih je dana na platou ispred zgrade Turističke zajednice upriličena druga po redu ovogodišnja prodajna akcija cvijeća po simboličnim cijenama.
Cvijeće je u Nin dopremljeno iz specijalizirane tvrtke za uzgoj i distribuciju cvijeća MBM iz Turnja vlasnika Mladena Bakovića. Akcija u kojoj su sudjelovale djelatnice navedene tvrtke Julija i Stana naišla je na veliki odjek ne samo kod brojnih građana Nina i njegovih prigradskih mjesta Zatona, Grba, Ninskih Stanova, Žerave i Poljica Briga, već i kod stanovnika susjednih općina Privlake i Vrsi te među brojnim ovdašnjim vlasnicima kuća za odmor, vikendica i apartmana. Sadnice raznoraznih ljetnica, kućnog bilja, trajnica, ruža i ostalih jednostavno su nestale u kratkom vremenskom roku. Kako su nam rekle ljubazne prodavačice Julija i Stana ipak najbolje idu male kućne biljke.
Ni direktorica ureda Turističke zajednice mr.sc. Marija Dejanović nije krila zadovoljstvo učincima akcije.
– I ove ćemo godine i to tijekom lipnja i srpnja na prostoru grada Nina u sklopu već tradicionalne akcije Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku – više cvijeća manje smeća” provesti tradicionalnu akciju biranja najljepše uređenog vrta, balkona i okućnice. Svakako da će i ovo cvijeće koje danas vidite ovdje u velikoj mjeri pridonijeti tom našem nastojanju ne samo da grad Nin, već i njegova prigradska mjesta te naša ovdašnja turistička naselja Ždrijac i Ninske vodice u još većoj mjeri hortikulturno oplemenimo, kazala je Dejanović dodajući da će međuvremenu peteročlana komisija jednom tjedno obilazit će teren i obavljati tzv. cvjetni monitoring. Najuspješnijima će Turistička zajednica na kraju akcije udijeliti vrijedne nagrade. One će im biti na prigodan način uručene za vrijeme trajanja ovogodišnje Šokolijade ili pak za vrijeme naše poznate ljetne turističke fešte.