Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Širit će se “Paški mališani”

Autor: Alenka Festini

01.06.2010. 22:00
Širit će se “Paški mališani”


Najstariji polaznici paškog dječjeg vrtića, njih 28, završili su predškolsku odgojnu skupinu i sa svojim tetama organizirali završnu predstavu u svom vrtiću. U zabavi su sudjelovala djeca, njihovi roditelji i sve tete i osoblje vrtića. Djeca su imala svečani ulazak sa svojim kolegama, a zatim ples s roditeljima. Potom je uslijedio njihov glazbeno-plesni nastup. Naravno, kao i na svakoj zabavi, bilo je puno slatkiša, slatkih pića, velika torta u obliku bubamare te na kraju dječji šampanjac i vatromet.
– Ove školske godine predškolski program u vrtiću završilo je 28 djece, a s njima su radile i za školu ih pripremile tete Marija Kurilić, Jelena Pernar i Ana Kurilić, kaže Dušanka Grubišić, ravnateljica Vrtića “Paški mališani” dodajući da su za sljedeću pedagošku godinu pristigla 43 zahtjeva, a radi se uglavnom o djeci jasličke skupine, starosne dobi od jedne do treće godine života.
Paški vrtić može primiti 90-ak djece, koja su smještena u četiri odgojne skupine. S djecom radi osam odgojiteljica, kuharica, čistačica što čini 16 zaposlenih. No problem vrtića je što nema dovoljno prostora kako bi se svi zahtjevi roditelja za upis djece jasličke dobi u vrtiću prihvatili.
– U tijeku je procedura oko dobivanja svih potrebnih suglasnosti kako bi se krenulo s proširenjem vrtića. Kada ta procedura prođe, a nadamo se pozitivno u korist vrtića, Grad Pag bi krenuo s radovima nadogradnje 420 metara četvornih novog prostora, što bi značilo još tridesetak mjesta za djecu jasličke skupine, rekla je Grubišić.