Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Slijedi uređenje tržnice

Autor: Katina Vrsaljko

01.06.2010. 22:00
Slijedi uređenje tržnice

Foto: Vedran SITNICA



Gradske tržnice Zadar započinju s uklanjanjem 26 kioska čiji su vlasnici otkazali najam.
Kako doznajemo od Vlatka Marušića, direktora Gradske tržnice, trgovci su obaviješteni o uklanjanju kioska.
– Izvođač radova će u vrlo kratkom roku ukloniti 25 kioska na području bivše Stare bolnice i stare ribarnice. Ostali trgovci smješteni na tom dijelu uredno plaćaju najam i ostat će tamo do daljnjega, kaže Marušić.
To je vrlo važno za trgovce koji na kioscima smještenim na području bivše Vojne bolnice svakodnevno zarađuju za život jer ih zadnjih dana muče šuškanja o micanju kioska pa su se pobojali da će se i oni morati maknuti.
– Sad sam u neizvjesnosti jer ne znam što će biti s ovom lokacijom. Priča se da će raditi restoran ili nekakav drugi objekt. Trgovac sam od malih nogu, a u gradu radim 38 godina. Do prije desetak godina sam imao kiosk na pijaci. Kad se to popločavalo, pomaknuli su me ovdje i rekli da će me vratiti na pijacu pa nisu nikad. Bio bih najsretniji kad bi moj kiosk maknuli odavde i vratili ga na pijacu gdje je i bio, rekao je Lorenc Palić, trgovac na kiosku na području bivše Vojne bolnice.
Kako najavljuje Marušić, napušteni kiosci će se micati, a ovi koji rade će se urediti.
– Posao će se raditi u nekoliko faza, tako da će ti kiosci više-manje cijelo vrijeme moći raditi, a sve skupa će potrajati oko mjesec dana. Cilj je taj dio pretvoriti u reprezentativan dio grada koji bi time malo živnuo i privukao veći broj građana i turista. U budućnosti se tamo planiraju ponuditi naši autohtoni proizvodi – paški sir, paška čipka, maslinovo ulje, vino i ostali proizvodi kojima ćemo obogatiti turističku ponudu grada Zadra, najavio je Marušić.