Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Koje su opcije uz A-1 ligu?

01.06.2011. 22:00
Koje su opcije uz A-1 ligu?


Osim pitanja tko odlazi i tko dolazi u prvu momčad KK Zadar, ovih je dana aktualno i pitanje u kojem će natjecanju, uz A-1 ligu, klub igrati sljedeće sezone. U iščekivanju definitivne odbijenice iz NLB lige, dvije su mogućnosti koje bi Zadar mogao uzeti u obzir kako bi povećao broj utakmica sa 20, koliko će ih imati u prvom dijelu A-1 lige. Jedna je Eurochallenge kup, natjecanje u kojemu su Zadrani ove sezone dogurali do drugog kruga, a koje je kao mogućnost za sljedeću sezonu spomenuo i predsjednik Edvin Šimunov, a druga BIBL, odnosno Balkanska liga. Iako se u klubu o tome službeno još nije raspravljalo, vodstvo lige bi objeručke prihvatilo Zadrane.
– Bili bismo vrlo sretni da imamo momčad sa velikom tradicijom kao što je Zadar u našoj ligi, ali odluku o tome koji će hrvatski predstavnik igrati u sezoni 2011./2012. mora donijeti Hrvatski košarkaški savez, te ga onda odobriti vodstvo lige – kazao je Shay Shtriks, sportski direktor balkanske lige.
U klubu su upoznati s ovom mogućnošću, ali je još uvijek prerano za donošenje bilo kakvih odluka. U svakom slučaju, rok za prijave je 24. lipnja, a do tada treba razmotriti sportski i financijski aspekt eventualnog pristupanja ovom natjecanju.