Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Titula za kapetana

01.06.2011. 22:00
Titula za kapetana


Nije bilo jednostavno. Znali smo igrati i bez vratara, jer nam neki igrači radi svojih poslovnih obveza nisu mogli prisustvovati dvoboju. Imali smo i problema s igralištem u Posedarju pa smo morali nekad i mijenjati domaćinstva ili odgađati utakmice – ističe trener Adnan Ocelli


Sam nogometni klub osnovan je 2002. godine i preko tadašnje Druge ŽNL stigao je do Prve, danas jedinstvene ŽNL. Konstantno su igrači Podgradine bili u vrhu te lige, a ovaj put su je i osvojili. Željeli su igrači Podgradine ovu titulu i uspjeli su doći do nje. Momčad je bila posložena mahom od domaćih igrača, uz nekoliko iskusnijih igrača iz okolice mjesta.
Momčad je dana u ruke treneru Adnan Ocelliju, koji je postavio cilj, a to je biti u samom vrhu te, ako se ukaže prilika, otići do kraja.
– Prvi dio prvenstvene utrke zaista se ozbiljno radilo i na treninzima su bili gotovo svi igrači – ističe Ocelli. Dobrim radom stekli smo veliku zalihu bodova. U drugom dijelu kola su krenula nekako nizbrdo. Većina igrača nije dolazila na treninge i tu smo padali. Dobro je što je prvenstvo završilo, jer upitno je što bi bilo da je prvenstvo trajalo još nekoliko kola. U svakom slučaju, smatram da smo zasluženo uzeli titulu. Debeljak, NOŠK i Zemunik su nam puhali za vratom i to nas je i dodatno motiviralo. Čestitam i svim igračima – ističe trener Podgradine.
Podgradina je završila na prvom mjestu ispred Debeljaka s prednošću od sedam bodova. U 22 utakmice ostvareno je 14 pobjeda, četiri remija i isto toliko poraza.
– Nije bilo jednostavno. Znali smo igrati i bez vratara, jer nam neki igrači radi svojih poslovnih obveza nisu mogli prisustvovati dvoboju. Imali smo i problema s igralištem u Posedarju pa smo morali nekad i mijenjati domaćinstva ili odgađati utakmice – dodaje Ocelli.
Pohvalio je trener i svoje igrače, predvođene napadačima Ivanom Rodićem, Tomislavom Prskalom i Božom Baturom, veznjake Tomislav Crnjaka i Ivicu Pavičića koji su davali ton igri te obrambeni bedem Duju Rodića, Luku Marinovića i Marina Žužu. Tomislav Prskalo je dobio ponudu da prijeđe u trećeligaša zapadne skupine NK Novalju.
Zadovoljan ostvarenim bio je i Zdravko Šalina, predsjednik kluba:
– Hvala svima koji su bili uz nas i vjerovali u naš projekt, a želim zahvaliti svim sponzorima. Želim naglasiti da smo ovu titulu darovali našem pokojnom kapetanu Mariju Šalini. To smo željeli od prvog kola. Ovu titulu smo proslavili, a sada idemo dalje i čekamo da se odluči kakva će biti liga, kako ćemo se mi posložiti, jer ovo mjesto zaslužuje imati stabilnog četvrtoligaša – ističe Šalina.