Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kosor vjeruje da je HDZ ipak neće izbrisati spužvom

01.06.2012. 22:00
Kosor vjeruje da je HDZ ipak neće izbrisati spužvom


Predsjedništvo HDZ-a ipak jučer nije odlučivalo o potpredsjedničkim mjestima Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa u Saboru, to će biti na dnevnom redu idući tjedan. U kuloarima se proširila vijest da je navodno vodstvo Europske pučke stranke, koje je HDZ član, interveniralo za Jadranku Kosor s argumentacijom da donedavnu premijerku ne bi trebalo dodatno degradirati. Bivša predsjednica stranke nije željela komentirati tu spekulaciju, ali je zato ranije u Saboru novinarima jasno obrazložila zašto smatra da ne bi smjela biti smijenjena.
– Vjerujem da i svojim iskustvom i znanjem mogu pridonijeti stranci. Ja sam bila ta koja je potpisala pristupni ugovor i ja vjerujem da će moji kolege članovi HDZ-a to i dalje cijeniti i da neće nastojati moje ime, prezime i moj rad izbrisati spužvom. Ja vjerujem da se to ipak neće dogoditi, a ako se dogodi, ta moja smjena bi naravno značila sužavanje bilo kakve mogućnosti političkog rada. Netko tko je samo zastupnik, tko nema svoj prostora ni mogućnosti da zaista cijeli dan u Saboru radi, taj ima znatno sužen politički prostor, objasnila je Jadranka Kosor, podsjećajući da su za njezin izbor za potpredsjednicu Sabora glasovali i Tomislav Karamarko i Milijan Brkić.
A na sjednici predsjedništva HDZ-a raspravljalo se o osnivanju radnih skupina koje će pratiti rad Vlade i predlagati rješenja za pojedine probleme. Za političkog tajnika HDZ-a imenovan je Tomislav Čuljak dok će međunarodni tajnik i dalje biti Davor Stier. HDZ je dobio i novu glasnogovornicu, Sunčanu Glavak zamijenila je bivša novinarka Vjesnika Silva Oruč Ivoš. Bit će to prvi glasnogovornik HDZ-a koji, barem zasad, nije član stranke.