Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sanirati odlagalište, stiže sezona

01.06.2012. 22:00
Sanirati odlagalište, stiže sezona


Ogorčeni mještani Selina požalili su se da prijevoznik iz njihova mjesta neovlašteno na općinskom zemljištu odlaže kamen, šutu, zemlju, tampon te da to ne priliči centru mjesta. Kako doznajemo, na tom zemljištu iskopava se zemlja te ostaju veliki krateri duboki par metara te se pitaju što bi bilo da dijete padne u tu rupu.
Razgovarali smo i s Krstom Ramićem, načelnikom Općine Starigrad, koji je rekao da je obavijestio komunalnog redara da postupi prema prijavi. Komunalni redar je rekao da je bio na terenu te da prijevoznik, čiji su podaci poznati redakciji, na svojoj parceli privremeno deponira tampon za svoje potrebe te da mu je u priči rekao kako ubuduće kamen treba slagati na uredne hrpe.
Međutim, građani Selina koji su poslali dopis kažu da se sve to odlaže na općinskom zemljištu te se pitaju tko je dao dozvolu za tako nešto.
– Tko sve ima interes u ovoj žalosnoj priči? Mi se nadamo da će Općina u suradnji s Nacionalnim parkom i turističkom zajednicom donijeti rješenje da se odlagalište sanira i očisti, tako da se može vratiti u prvobitno stanje, kažu mještani Selina u anonimnom dopisu, tražeći od odgovornih da što prije riješe problem jer se bliži sezona.