Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sikirić i Eškinja nasmijali biogradske umirovljenike

01.06.2012. 22:00
Sikirić i Eškinja nasmijali biogradske umirovljenike


U organizaciji biogradske Gradske knjižnice i Udruge Matice umirovljenika grada Biograda, u prostorijama Kluba umirovljenika održana je književna večer.
Gosti večeri bili su pjesnik iz Bibinja Ante Sikirić i književnik Igor Eškinja iz Svetog Filipa i Jakova, inače stalni i aktivni član Udruge zadarskih pisaca “ZaPis”.
Uz ravnateljicu biogradske Gradske knjižnice Jelku Sipina nazočne posjetitelje pozdravio je i predsjednik Udruge Matice umirovljenika Franjo Farkaš koji je tom prigodom izrazio zahvalnost gostima što su se odazvali druženju, kao i Gradskoj knjižnici s kojom imaju iznimno dobru suradnju, a u sklopu koje se planiraju i drugi slični zajednički programi.
Atmosfera u klubu bila je odlična, a za svoje stihove i prozu gosti su nagrađeni bogatim aplauzom. Eškinja je pročitao dvije već objavljene, vrlo zanimljive priče, od kojih jedna koketira s duhom odnosno onostranim, a druga se vraća u sfere ovozemaljskoga. Točnije, govori o liječenom alkoholičaru i njegovom terapeutskom iskustvu, a sve to na zanimljiv i duhovit način koji razumije baš svatko. Nije potrebno napominjati kako je Ante Sikirić dobrano nasmijao publiku, a njegove već prepoznatljive pjesme ruralne tematike još su jednom pokazale da vrlo lako dopiru do uha i srca posjetitelja.