"Svaki učenik ne mora biti odličan đak, ali može postati odličan čovjek"

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Učenici Osnovne škole Jurja Barakovića u Ražancu i njihovi vršnjaci iz pet područnih škola u Rtini, Ljupču, Krnezi, Radovinu i Jovićima, raznim su aktivnostima proslavili Dan škole, 171. obljetnicu njezina neprekidnog djelovanja, kao i 70. obljetnicu Područne škole u Krnezi.

Središnja svečanost upriličena je u centralnoj školskoj učionici. Pored učenika, njihovih roditelja, učitelja i v.d. ravnateljice prof. Vesne Drmić nazočili su joj umirovljeni učitelji i profesori, općinski vijećnik i dopredsjednik Školskog odbora Božo Čolak, svećenik don Filip Kucelin, svećenici Radovina i Ljupča Srećko Frka Petešić i Jerolim Lenkić, te časna sestra Ljiljana Marić i drugi.

- Naša škola djeluje u skromnim uvjetima, bez kabineta, sportske dvorane i sa skromnim materijalno-tehničkim pomagalima. Svih šest objekata izgrađeno je u razdoblju od 1937. do 1950. godine, no mi se ne predajemo. Ove godine odobrena su nam sredstva za uređenje fasade u Jovićima, obnavljamo informatičku opremu i knjižni fond s lektirnim naslovima i stručnom literaturom. Unatoč svim objektivnim poteškoćama učitelji naše škole su visoko motivirani za rad i s učenicima tradicionalno postižu zapažene rezultate na raznim lokalnim županijskim i državnim smotrama. Naša škola je mjesto radosnih susreta učenika, učitelja i roditelja. Svaki učenik ne mora biti odličan đak, ali može postati odličan čovjek, rekla je Drmić.

Nagrade su primili učenici 7. razreda Filip Miočić, Nikolina Miočić i Magdalena Bolonja te njihove mentorice učiteljice Eda Šarić i Silvija Bakulin za Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Za sudjelovanje na Lidranu nagrađeni su Valentino Rudela (5. razred) i Josipa Matak (7. razred) te mentorice Eda Šarić i Silvija Bukulin. Za Županijsko natjecanje iz biologije nagradu su primili Nikolina Miočić (7. razred) i mentorica Maja Perković. Za Županijsko natjecanje iz matematike nagrađeni su Antonija Beretin (6. razred) i mentor Petar Kapitanović, a za natjecanje iz kemije Filip Miočić (7.razred) i mentorica Milovanka Knezović dok je za natjecanje u interpretativnom čitanju nagrađen Tomislav Lazanja (6. razred) i mentorica Danijela Petani. Za natjecanje iz geografije nagrađeni su sedmaši Filip Miočić, Magdalena Bolonja i Nikolina Miočić te njihova mentorica Dijana Jurjević, dok je za natjecanje ¨Sigurno u prometu 2015¨ nagrađen Tomislav Dundović (6. razred) i četvrtaši Tomislav Dokoza, Mihaela Beretin i Valentina Žeželj kao i njihova mentorica Ana Čolak.

Za natjecanje modelarske lige 2015. nagrađeni su sedmaši Luca Stojić i Mateo Perković te mentorica Ana Čolak, a za izložbu učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna 2015. nagrade su primili Niko Perković (5. razred) i mentorica Adriana Markov.

Za smotru tradicijske baštine iz matične škole od prvog do četvrtog razreda zahvalnice su dobila 33 učenika, iz PŠ Radovin njih 25, te iz PŠ Krneza 10 učenika, kao i njihove mentorice Darija Juričić, Nevenka Jović, Iva Čačić i Irena Miočić.

Iz smotre plesnih skupina OŠ priznanja je dobilo 14 učenika od drugog do četvrtog razreda i njihova mentorica Ivi Čačić. Za učenika generacije proglašen i nagrađen je osmaš Grgur Matak iz PŠ Krneza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno