U akciji 70 ljudi, bibinjski ronioci i djeca

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Pod pokroviteljstvom Općine Sukošan, a u organizaciji Komunalnog poduzeća Zlatna luka d.o.o. održana je velika ovogodišnja ekološka akcija čišćenja sukošanskog podmorja u uvali Zlatna luka te podmorja u zaselku Makarska, od Malenice do Tustice.

Izuzetno uspješnja akcija je okupila oko 70 ljudi raznih zanimanja, od toga točno 21 ronilac Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje i zadarskog Kluba za ronjenje na dah "2 dive". A u akciji čišćenja priobalja u Makarskoj sudjelovala su i starija djeca Dječjeg vrtića Zlatna lučica Sukošan.

Roniocima je koordinirao sukošanski ronilac Nikola Lalić dok je svakog od njih pratila brodica u koju se skupljalo smeće.

- Pronašli smo otpad koji se godinama gomilao na morskom dnu, kao što su stara sidra, hladnjak, željezo, automobilske gume, plastiku. Međutim, najveća radost i zadovoljstvo je što na dijelovima podmorja koje smo pregledavali uopće nema smeća novijeg datuma, ponosno će Lalić.

U sklopu akcije u prostoru plažnog ugostiteljskog objekta La Bocca otvorena je i prigodna izložba fotografija zadarskog arhipelaga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno