BOLNICA U UGLJANU Energetska obnova u skladu s rokovima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U tijeku investicija vrijedna 23 milijuna kuna
Autor: 
Osim što rekonstrukcija i eneregetska obnova objekata za sada teče prema planu, ova se bolnica može pohvaliti i činjenicom da je od početka pandemije do danas, »korona free« bolnica
VEDRAN SITNICA
Psihijatrijska bolnica u Ugljanu na istoimenom otoku

Upravo su u tijeku završni radovi na zgradi gdje je smješten Odjel, odnosno, ambulanta socijalne psihijatrije, a za otprilke mjesec dana bit će završeni radovi na još jednoj zgradi. Sve ide svojim tijekom i vjerujem da će rokovi biti ispoštovani, rekao je Mladen Mavar, ravanatelj Psihijatrijske bolnice u mjestu Ugljan na istoimenom otoku.
Naime, u listopadu prošle godine bivši ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, prigodom svoga posjeta Zadarskoj županiji, uručio je deset ugovora među kojima je, uz ostale bio i Ugovor o financiranju energetske obnove zgrada Psihijatrijske bolnice Ugljan. Riječ je o pet objekata za koje je procijenjeno da mogu ući u rekonstruciju i energetsku obnovu, a bolnica će na taj način uštedjeti između 600 i 700 tisuća kuna godišnje na električnoj energiji.

Odlična epidemiološka slika

Sveukupna investicija energetske obnove svih objekata, »teška« je oko 23 milijuna kuna, a rokovi teku od potpisivanja prvog ugovora koji je bio početkom prošle godine, pa u roku od 24 mjeseca. Dakle, sve bi trebalo biti završeno do 2021. godine.
Inače, Psihijatrijska bolnica Ugljan može se pohvaliti i činjenicom da od početka pandemije koronavirusa, nije imala niti jedan zabilježeni slučaj zaraze što je doista uspjeh s obzirom na to da se i sada tamo liječi 340 bolesnika.
- Jako smo zadovoljni i nadamo se da ćemo i dalje uspjeti zadržati odličnu epidemiološku sliku. Kod nas u bolnici su još uvijek na snazi mjere kao što je zabrana posjeta, stroga dezinfekcija, ograničen prijam novih pacijenata...Čim je krenula pandemija strogo smo se pridržavali svih naputaka našeg Županijskog, ali i Nacionalnog stožera. Organizirali smo i ustrojili i poseban prijamni odjel gdje bi se novi pacijenti zadržavali 15 dana i bili bi podvrgnuti testiranju na COVID19. Svi su posjeti bili zabranjeni, a pacijentima je bilo ograničeno kretanje i međusobno druženje. Sve što bi im trebalo, nosilo im je osoblje bolnice. Osim toga i naše je osoblje od spremačica do liječnika bilo izuzetno odgovorno, a na to su pazili i izvan svog radnog vremena. Na vrijeme smo nabavili i zaštitna sredstva od čega smo nešto nabavili sami iz vlastitih izvora, a nešto nam je donirao i Županijski stožer, naglasio je rawvnatelj Mavar dodajući, kako je s popuštanjem mjera, počela raditi Dnevna bolnica i ambulante, ali opet na način kako to preporučuju stožeri.

Čak 12 odjela i Dnevna bolnica

Podsjećamo, ukupna površina bolnice je 141.648 m2. Kroz sve etaže svog liječenja može obuhvatiti i do 483 ljudi dnevno, a s kapacitetom od 483 kreveta, tijekom jedne godine liječenjem je obuhvaćeno oko 1070 pacijenata.
Liječnici su u stalnom dežurstvu 0-24 sata, a zaposleno je ukupno 300 djelatnika. Čak 209 zaposlenika su djelatnici medicinske struke i zdravstveni suradnici. Zaposleno je 13 liječnika specijalista-psihijatara i 108 medicinskih sestara odnosno tehničara. Liječenje se provodi i kroz odjel Dnevne bolnice, koja ima kapacitet od 20 sjedalica. U Dnevnoj bolnici zaposlen je jedan liječnik specijalist-psihijatar i jedna medicinska sestra ili tehničar. Bolnica je paviljonskog tipa i u šest samostojećih objekata smješteno je 12 odjela i Dnevna bolnica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)