Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

POPUSTILE MJERE Pavić-Tumpa: Mališani su s nestrpljenjem dočekali susret s kazališnim daskama

02.06.2020. 09:15


Na radost najmlađih, popuštanjem mjera pandemije koronavirusa, prije dva tjedna svoja je vrata otvorilo i Kazalište lutaka Zadar. Prema riječima ravnateljice Iris Pavić-Tumpa, mališani su s nestrpljenjem dočekali susret s kazališnim daskama tako da su u pratnji svojih roditelja do zadnjeg mjesta popunili već dvije kazališne predstave.


Poštuju socijalnu distancu
– Imamo 52 mjesta i na dan otvorenja, nakon popuštanja mjera, bili smo popunjeni što je odlično, poručila je ravnateljica kazališta Pavić-Tumpa dodajući kako se u kazalištu pazi na propisane epidemiološke mjere tako da su po tri slobodna mjesta od jednog do drugog djeteta koje je došlo u pratnji roditelja, te je svaki drugi red blokiran, čime su se idpoštovale mjere socijalne distance od metar i pol razmaka.
Ovom prigodom Pavić-Tumpa je najavila i Pripovjedno kazalište za koje se neće naplaćivati ulaznice te će se održavati svakog četvrtka, osim na blagdan Tijelova, pa će se tom prigodom održati u srijedu ili u petak, a o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.
– Pod našom lipom u dvorištu kazališta ovog će se četvrtka u 19 sati održati Pripovjedno kazalište pod naslovom »Mala sirena«, a u slučaju ružnog vremena predstava će se održati u zatvorenom prostoru, poručila je ravnateljica dodajući kako će ovom prigodom glumci koji su se pripremili za predstavu pored glume pjevati i svirati.


Pripovjedno kazalište besplatno
Inače, Pripovjedno kazalište, kako je objasnila ravnateljica, još je jedna forma predstave koja produkcijski dozvoljava da se održi na otvorenom prostoru te nije tehnički prezahtjevna.
– Mi smo i u vrijeme koronakrize bili s našim korisnicima kojima su glumci »online«, preko društvenih mreža, pričali priče te smo tako i došli do ideje da se s pričom nastavi kroz formu Pripovjednog kazalište za čiju se izvedbu neće naplaćivati ulaznice, dok će se za kazališne predstave ulaznice, kao i do sada, naplaćivati, poručila je Pavić-Tumpa.