Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

RUHO HUMANOSTI Vrijednu donaciju proslijedili potrebitim hrvatskim braniteljima i zadarskim bolnicama

02.06.2020. 12:50


Udruga veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata ponos je Hrvatske i Zadarske županije, mali, obični ljudi koji su još jednoj akciji darivanja pokazali da imaju veliko srce, poštenje i dobrotu.
– Trgovina popularnog brenda C&A u trgovačkom centru Supernova Zadar donirala nam je čak preko 4.000 komada potpuno nove i nenošene odjeće. Velika im hvala na vrijednoj donaciji, zahvalio je Josip Adžić, predsjednik županijske Udruge i Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH.
No, humanost je otišla i korak dalje. Najveći dio donacije donirali su, proslijedili značajnim zdravstvenim ustanovama sa zadarskog područja.
– U povodu Dana državnosti dio odjeće podijelili smo potrebitim članovima udruge i hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Drugi dio, pun kombi nove i nenošene odjeće, doniramo za korisnike Psihijatrijske bolnice Ugljan koja ima bogato iskustvo i tradiciju u provođenju zdravstvene zaštite psihičkog zdravlja ljudi. Treći dio odjevnih predmeta ovih dana donirat ćemo za rodilište i dječji odjel Opće bolnice Zadar, naglasio je Adžić.
Uime Psihijatrijske bolnice Ugljan pun kombi donirane odjeće preuzela je dr. med. Arlena Sabljar, zamjenica ravnatelja, u pratnji supruga dr. med. spec. psihijatra Denisa Sabljara, voditelja Odjela za prijem i intermedijarno liječenje žena u ugljanskoj bolnici.
– Drago nam je što ste prepoznali značaj naše ustanove te vam u ime svih djelatnika i pacijenata Psihijatrijske bolnice najtoplije zahvaljujemo na ukazanom razumijevanju i povjerenju. Doniranoj odjeći će se najviše radovati naše korisnice koje inače često vole mijenjati odjeću. Nova odjeća će ih itekako obradovati, kazala je Sabljar nakon što je Udruzi i Zajednici uručila prigodne zahvalnice.
U bolnici je trenutno oko 350 korisnika, među njima i oni koje su obitelji zaboravile.
– U ovoj izuzetnoj situaciji najvažnije je da brinemo i ohrabrujemo jedni druge te pomažemo jedni drugima, a to upravo pokazuju vaše humane geste. Svojim dobrim djelima dokazali ste da su istinske vrijednosti humanost, poštenje, dobrota, stavljanje života i potreba drugih ispred svojih temelj zdravoga društva kojemu treba težiti, zaključila je Arlena Sabljar.
 


Kristina Dujlović: Dio smo lokalne zajednice, živimo zajedno


C&A zaposlenici su dio lokalnih zajednica i točno znaju gdje je određena pomoć najviše potrebna. C&A je u Supernovoj gotovo 10 godina, od samog otvaranja trgovinskog centra i ovo nije prva donacija na zadarskom području. C&A je predan u pomaganju najranjivijim članovima zajednice te smo s odjećom donirali udrugu proisteklu iz Domovinskog rata jer u ovoj situaciji zasigurno ima branitelja koji sebi, a i članovima obitelji ne mogu priuštiti kupnju nove odjeće, kazala je Kristina Dujlović, voditeljica zadarske poslovnice C&A, jedne od najdugovječnijih i inovativnih maloprodajnih trgovaca u globalnoj modnoj industriji.