Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Crvena jabuka protiv droge

Autor: Teuta Babajko Jamičić

01.07.2008. 22:00
Crvena jabuka protiv droge


“Porat” i “Nada” zajednički organiziraju koncert Crvene jabuke, na Trgu pet bunara, kako bismo mladima ukazali na opasnost i pogubno djelovanje droga. Poruku o tome kako nema sretnih droga, mladima želimo prenijeti na njima prihvatljiv i razumljiv način, putem glazbe, ističe Siniša Kabić
Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji “Porat” i Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji “Nada” nastavljaju s organizacijom humanitarnih koncerata pod nazivom “Nema sretnih droga”. Tako će, nakon koncerta splitske grupe TBF, koji je održan u svibnju, 11. srpnja u Zadru nastupiti grupa Crvena jabuka. Koncert će održati na Trgu pet bunara, s početkom u 21.30 sati.
Prema riječima Siniše Kabića, predsjednika zadarske Udruge apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji “Porat”, nastup Crvene jabuke je četvrti iz serije koncerata “Nema sretnih droga”, kojima se javnosti, osobito mladima želi prenijeti poruka kako u drogi nema baš ništa dobro.
– “Porat” i “Nada” zajednički organiziraju koncert Crvene jabuke, na Trgu pet bunara, kako bismo mladima ukazali na opasnost i pogubno djelovanje droga. Poruku da nema sretnih droga, mladima želimo prenijeti na njima prihvatljiv i razumljiv način, putem glazbe, govori Siniša Kabić, te pojašnjava da je koncert Crvene jabuke, prvotno planiran na Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga, koji se obilježio 26. lipnja, no kako tada realizacija nastupa nije bila moguća, poznata sarajevska grupa nastupit će 11. srpnja.
Inače, u seriji koncerata “Nema sretnih droga”, za čiji je naziv zaslužan Jakov Vidović, stručni suradnik u Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra, uz TBF, koji je nastupio čak dvaput, u lipnju 2004. i svibnju ove godine, u Zadru je koncert održao i Mišo Kovač. Kako su svi koncerti, održani pod nazivom “Nema sretnih droga” bili izuzetno uspješni, Siniša Kabić očekuje kako će i nastup Crvene jabuke na Trgu pet bunara biti dobro posjećen. Što se tiče prikupljenih prihoda od prodaje ulaznica, Kabić pojašnjava kako idu udrugama koje organiziraju koncert.
– Koncert TBF-a, koji je održan 16. svibnja na zadarskom Trgu pet bunara, okupio je veliki broj mladih ljudi. Mladi su se zabavljali bez ikakvih ekscesa, tako da je koncert prošao u najboljem redu, zbog čega svi možemo biti zadovoljni. Takvoj se atmosferi nadamo i na koncertu Crvene jabuke, očekujemo dobru posjećenost i odličnu zabavu, kaže Siniša Kabić te dodaje kako se ulaznice za koncert Crvene jabuke mogu kupiti u udruzi “Porat”, kafićima “Cayman”, “Mango” i “Down town” te pizzeriji “Pet bunara” i prodavaonici “Clink – Guru”, koji su ujedno i sponzori koncerta.
Cijena ulaznice u pretprodaji izosi 40 kuna, dok će na dan koncerta, dakle, 11. srpnja, karte za koncert koštati 50 kuna.