Klima uređaj za Dom za odgoj djece i mladeži

Slika korisnika admin
klima
Robert Kalmeta i Mario Pinčić, djelatnici Sveučilišta u Zadru, osvojeni klima uređaj darovali su Domu za odgoj djece i mladeži

Na nedavno održanim Sindikalnim radničkim igrama u Umagu osvojili smo na tomboli klima uređaj. S obzirom da u svojim domovima već imamo postavljene klime te je nismo htjeli prodati, odlučili smo ovu osvojenu nagradu darovati onoj ustanovi kojoj je uistinu potrebna. Prije dvadesetak dana u Zadarskom listu vidjeli smo članak o radu Doma za odgoj djece i mladeži u kojem je ravnateljica Tatjana Vukman pozvala sve tvrtke, ali i pojedince da svojom donacijom pomognu u realizaciji plana klimatizacije Doma. I tako smo se odlučili klima uređaj darovati ovoj ustanovi, kazali su Robert Kalmeta i Mario Pinčić, djelatnici Sveučilišta u Zadru.

Donirani klima uređaj u ovim vrućim i sparnim ljetnim mjesecima omogućit će štićenicima smještenima na drugom katu ugodan boravak. Riječ je o Odjelu intenzivnog tretmana gdje su smješteni štićenici s najtežim poteškoćama.

U cilju klimatizacije cijelokupnog Doma izrađen je projekt vrijedan 145.000 kuna, i to je, kako kaže ravnateljica Vukman, najpovoljnija ponuda koja obuhvaća šest vanjskih i 22 unutarnje klima jedinice.

- Poziv za pomoć klimatiziranja našeg doma smo poslali na 22 adrese zadarskih tvrtki. Tvrtka Duca donirala je 1.500 kuna dok nam je Maraska odlučila izaći u susret u širem smislu. Dobili smo obavijest kako će nam pomoći u svemu: od četkice za zube do krova, kazala je ravnateljica Vukman. Dom za odgoj djece i mladeži skrbi o 18 štićenika na stalnom smještaju i 40 na dnevnom boravku.

Pozivaju se sve tvrtke i pojedinci koji bi htjeli donirati klima uređaje Domu da se jave na telefonski broj 231-393.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno