Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Potpisali Ivanov, Rančić i Dixon

Autor: Petar Jurić

01.07.2008. 22:00
Potpisali Ivanov, Rančić i Dixon

Foto: Zvonko KUCELIN



Jedan po jedan. U redu stoji nekolicina, a jučer je svoj red dočekao Dejan Ivanov. Bugarski igrač (205, 1986.) bio je u prošloj sezoni u Splitu i Zadrani ga se veoma dobro sjećaju (i) s finalnih utakmica u doigravanju.
Bijaše pravio povremeno velike probleme zadarskim centrima. I tako, Ivanov je propustio u Splitu ostati drugu sezonu jer je imao ugovor da poslije prve može otići ako pronađe bolji angažman. Nema potrebe zboriti o njegovoj odluci, ali treba spomenuti da je I sa Zadrom potpisao nešto slično. Dakle, poslije sljedeće sezone može, ali i ne mora ostati. Ivanov je prije nego je stigao u Split bio u Španjolskoj, u klubu koji je za širu javnost nepoznat. Klub se zvao Basquetinca. Na Iberijski polutoko došao je iz svoje domovine u kojoj je igrao za Černo more. To je momčad koje se i Zadrani sjećaju iz bliske prošlosti, ali u doba tih utakmica Ivanov je bio nekakav junior, možda i kadet. Podsjećanje na Split, Ivanov je u toj momčadi u prosjeku zabijao 13, 3 poen, a u igri je bio jedan od važnijih Subotićevih igrača. Ivanovljevim dolaskom Zadar je popunio centarsku liniju. Nju čine Tomislav Ružić, Jere Macura, Marino Šarlija, Dejan Ivanov, a čeka se samo završno “da” Todora Gečevskoga.
Kasno navečer ugovore su potpisala još dvojica najavljenih pojačanja. Najveći transfre za sada je dolazak Malika Dixona,  a u vanjsku liniju momčadi pridodan je Damir Rančić. O još nekim igračima razmišlja se, razmatraju se podaci, a odluka će pasti relativno brzo.