Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tri nagrade djeci iz Zadarske županije

Autor: Damir Maričić

01.07.2008. 22:00
Tri nagrade djeci iz Zadarske županije

Foto: Damir MARIČIĆ



Od nagrada u tri kategorije (likovni radovi vrtića i osnovnih škola i leterarni radovi osnovnih škola) učenici iz Zadarske županije uzeli su dva prva i jedno drugo mjesto
Hrvatska turistička zajednica jučer je u hotelu Jezero u Nacionalnom parku Plitvička jezera dodijelila nagrade za dječje radove u akciji “Volim Hrvatsku – Više cvijeća manje smeća”. Nagrade su uručili državni tajnik Ivo Mujo i direktor glavnog urednika HTZ-a Niko Bulić u nazočnosti predstavnika domaćina Dražena Peranića, dožupana Ličko-senjske županije, i Borislava Perice ravnatelja NP Plitvička jezera, desetak novinara i stotinjak djece iz svih krajeva Hrvatske te njihovih voditelja.
Riječ je o nagrađivanju u ekološko-edukativnoj akciji u kojoj su djeca u dječjim vrtićima i u osnovnim školama crtala, odnosno pisala radove na temu “Lijepa moja Hrvatska”. Nika Forko, Lucija Špralja i Gabrijela Filipović iz područnog objekta “Grigor Vitez” zadarskog Dječjeg vrtića “Radost” dobitnice su prve nagrade u kategoriji likovnih radova djece dječjih vrtića. Tako nam je pojasnila direktorica “Radosti” Biserka Belić. Riječ je o radovima na temu “Magarac – životinja koju je čovjek zaboravio”. U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola drugu nagradu dobila je Antonija Bucić iz Osnovne škole Starigrad. U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola prvu nagradu dobila je Ana Majić iz Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu.
Ovo je inače najveći uspjeh djece iz Zadarske županije otkako se provodi akcija “Volim Hrvatsku” i dodjeljuju ove nagrade. U priredbi koja je i inače vrvjela od radosti, veselja i šarenila, za zabavu su se pobrinuli Zagrepčanke i mađioničar Igor Krekić. Veselja, naravno, nije nedostajalo, a to se posebno može kazati za oduševljene mališane iz Zadarske županije koji su nam uvjerljivije nego u drugim nagradama u sklopu ove akcije osvjetlali obraz.