Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mađarski policajci na zadarskim ulicama

Autor:

01.07.2009. 22:00
Mađarski policajci na zadarskim ulicama

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Policijski službenici iz Mađarske dolazit će u parovima, a boravit će kod nas po dva tjedna. Bit će odjeveni u svoje odore i neće nositi oružje, već će samo biti pomoć našim službenicima, rekao je zamjenik načelnika PU zadarske Ivan Gambiraža
Lili Nora Szentivnayi i Robert Bela Balint prvi su od ukupno osam mađarskih policajaca koji će od 1. srpnja do 30. kolovoza boraviti na području PU zadarske i biti na raspolaganju svojim sunarodnjacima ako im zatreba pomoć u komunikaciji sa zadarskim policajcima, prevenciji kaznenih djela i poboljšanju opće sigurnosti mađarskih turista, rečeno je jučer na konferenciji za novinare PU zadarske.
– Policijski službenici iz Mađarske dolazit će u parovima, a boravit će kod nas po dva tjedna. Kao i prethodnih godina mađarski će policajci posao obavljati u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama, bit će odjeveni u svoje odore i neće nositi oružje, već će samo biti pomoć našim službenicima, rekao je zamjenik načelnika PU zadarske Ivan Gambiraža. Policajci će biti raspoređeni po Zadru, a povremeno će biti angažirani i na autocesti te na moru.
Gambiraža je rekao kako zadarska policija već tradicionalno surađuje s policijom iz Mađarske, čiji službenici dolaze u Zadar tijekom ljetne sezone već četiri godine. Ova međunarodna suradnja postignuta je zahvaljujući Memorandumu o razumijevanju – o suradnji između Ravnateljstva policije MUP-a RH-a i Sjedišta nacionalne policije Republike Mađarske tijekom turističke sezone 2009. godine u Republici Hrvatskoj.
Predstavljeni policajci rekli su kako se raduju ovom zadatku. Dodali su kako su u svom dosadašnjem poslu imali iskustva s prometnim nesrećama, kriminalitetom i prevencijom zlouporabe droga. Lili Nora Szentivanyi je prvi put, a Robert Bela Balint drugi put u Zadru. On smatra da je korisno što mogu biti od pomoći svojim sunarodnjacima. Dodao je da je lani najviše posla imao oko prometnih nesreća, izgubljenih dokumenata, a pomogao je i kad se izgubilo dijete. Istaknuo je da je sigurnost u Hrvatskoj na visokoj razini pa većih problema nisu imali.


Nova web stranica


Predstavljena je nova web stranica www.zadarska.policija.hr koja je integrirana u stranicu MUP-a, a na kojoj će moći pročitati najnovije vijesti.
Na stranici građani mogu pronaći mnoštvo informacija i savjeta karakterističnih za PU zadarsku.