Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

U hotelu prvi komercijalni gosti

Autor: Dunja Maričić

01.07.2009. 22:00
U hotelu prvi komercijalni gosti


Uprava Punta Skale, koju čine Agron Beriša, Danijel Ivanagić i Gerhard Masbart obavijestila je javnost da je obiteljski hotel Diadora započeo s radom.
Zadarska javnost upoznata je kako su do prošlog tjedna u hotelu boravile obitelji zaposlenika Falkensteiner & Michaeler Grupe, kao prethodnica da bi hotel u srpnju ušao u klasično komercijalno korištenje. Diadora je prvi objekt impresivnog kompleksa nazvanog Falkensteiner Hotels & Resort Punta Skala, kao jednog od najvećih poduzetničkih investicija u hrvatski turizam uopće. Vrijednost cijelog kompleksa procijenjena je na preko 200 milijuna eura iako je prva projekcija govorila o 150. No i vrijeme dovršetka cijelog kompleksa malo će se rastegnuti. Obzirom na svjetsku krizu vrlo malo.
Obiteljski apart hotel Diadora sastavljen je dakle od apartmana (siutes) pogodnih za obitelji (sa četiri ležaja), njih 252.
Hotel s pet zvjezdica – Jadera ipak će čekati proljeće dogodine. Hotel koji će ovo ljeto u funkciju na službenim stranicama u ponudi je za 140 do 220 eura po osobi za apartmane (za četvero), sada u sezoni, za puni pansion i uz iznimne popuste za djecu.
Među inim ponudama našli smo ga i u ponudi Kompas agencije.
Uglavnom valja kazati da je riječ o najvećoj prinovi u zadarskom turizmu s bitnim uvećanjem kapaciteta (maksimalna popunjenost značila bi i 1.000 osoba što odraslih, što djece), uz što se dijelom vezuju i optimistične procjene sezone u gradskoj TZ.