Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Brojni uglednici na predstavljanju izvorske vode

Autor: Boris Kupčak

01.07.2010. 22:00
Brojni uglednici na predstavljanju izvorske vode

Foto: Filip BRALA



Prirodna izvorska voda Santa, nova voda na hrvatskom tržištu čija je punionica smještena uz izvor rijeke Krupe, u četvrtak je predstavljena u klubu Arsenal. Na prigodnom događanju sudjelovali su brojni posjetitelji i uzvanici koje je zabavljala Danijela Martinović. Među uzvanicima mogla su se vidjeti brojna poznata lica, od predstavnika lokalne vlasti, jer ovo je prva voda koja se puni u Zadarskoj županiji, do estradnjaka i sportaša. Sreli smo i Luku Modrića, koji je u društvu prijatelja slušao koncert Danijele Martinović, ali nije bio raspoložen za izjave. Scenografija u Arsenalu je bila potpuno u znaku vode Santa, s dojmljivom rasvjetom i santama leda u kojima su se hladile boce ovoga napitka. Atraktivne hostese bile su obučene u bijele haljine s krilima tako utjelovljujući vilu Santu i druge velebitske vile koje prema predaji čuvaju izvor da ne presuši.
– Izuzetno mi je drago što ćemo kupcima u Hrvatskoj moći ponuditi prirodnu izvorsku te gaziranu vodu Santu, koje su zbog svoje niske mineralizacije iznimno pitke. Posebnost Sante je i u tome što se puni u jedinoj punionici u Hrvatskoj smještenoj unutar parka prirode te prvoj u Zadarskoj županiji. Osim najmodernije tehnologije punjenja, vlastiti laboratorij organiziran uz pogon svakodnevno provodi analize vode sa svih važnih točaka proizvodnje kako bi se osigurala maksimalna zaštita kupaca, izjavio je Siniša Colić, direktor tvrtke Cedar, proizvođača vode Santa.
Voda Santa crpi se s dubine od 33 metra i bunar je potpuno zaštićen od vanjskih utjecaja i onečišćenja. Puni se u tri dimenzije boca, i to u 1,5 l, 0,5 l i 0,33 l, a gazirana voda Santa u one od 1,5 l i 0,5 l. Kako su rekli stručnjaci, voda je srednje tvrdoće i bakteriološki ispravna te nije ničim tretirana, a odmah nakon prolaza kroz sustav se filtara i puni u sterilizirane boce.